38 de medici de familie sălăjeni au anunțat că participă la campania de vaccinare

38 de medici de familie din Sălaj şi-au exprimat, până miercuri, disponibilitatea de a participa la campania de vaccinare anti-COVID în cabinetele proprii, potrivit centralizării realizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sălaj. Preşedintele CNCAV, doctorul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, că în cursul lunii aprilie va începe vaccinarea prin intermediul reţelei primare de medicină de familie, unde nu se va face programare în platformă. Potrivit acestuia, fiecare medic de familie îşi va catagrafia pacienţilor proprii, după…

Mai mult...

Bani pentru dezvoltarea comunelor sălăjene

Conducerea Consiliului Județean Sălaj s-a întâlnit miercuri, 31 martie, cu primarii din județ, în cadrul unei ședințe privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 27,134 milioane de lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit. Sumele ce vor fi alocate după aprobarea bugetului aferent anului 2021 vizează exclusiv partea de dezvoltare, mai exact susținerea programelor de dezvoltare locală și a celor de infrastructură care necesită cofinanțare locală Anterior ședinței, Consiliul Județean Sălaj a solicitat primăriilor…

Mai mult...

EXCLUSIV! Judecătorii au hotărât: Gheorghe Gurzău merge după gratii

La doi ani și o lună de la accidentul fatal care a îndoliat un județ prin decesul Giuliei – fetița de 12 ani care a căzut din microbuzul cu care se întorcea acasă de la școală – magistrații Judecătoriei Zalău s-au pronunțat azi, 31 martie, în procesul șoferului microbuzului și, totodată, patronul firmei de transport, Gheorghe Gurzău. Potrivit sentinței publicate de Judecătoria Zalău, Gheorghe Gurzău a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu…

Mai mult...

5 decese în 24 de ore

Conform datelor centralizate miercuri, 31 martie, situația epidemiologică la nivelul județului Sălaj se prezintă astfel: 9688 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 66 persoane confirmate în ultimele 24 de ore; 8420 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei; 1010 cazuri pozitive în prezent, din care 173 persoane spitalizate, din care pe secţii ATI 10, iar 837 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie); 22907…

Mai mult...

Vom fi testați pentru Covid direct în farmacii

Guvernanții urmează să adopte, zilele acestea, o ordonanță de urgență prin care testele rapide pentru detectarea infecției cu coronavirus să fie disponibile în farmacii, ca parte a unui efort de creștere a testării în rândul populației. Românii vor putea afla dacă au sau nu Covid chiar la farmacie. „Testarea rapidă va fi parte din soluția combaterii pandemiei. Farmaciile vor fi locurile în care se poate organiza testarea dacă există anumite condiții fizice, spații definite clar în OUG…

Mai mult...

Medicii pot consulta la distanță până în iunie

Perioada pentru acordarea consultațiilor medicale la distanță a fost prelungită până în luna aprilie. Intră aici consultațiile la medicul de familie și la medicul specialist din ambulatoriu, inclusiv pentru unele servicii conexe necesare actului medical, prevăzute în pachetele de servicii medicale. Consultațiile medicale la distanță se acordă și se validează fără a fi necesară utilizarea cardului de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia. Consultațiile la distanță din ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv pentru specialitatea…

Mai mult...

Misterul pietrei topite de la Fodora. Contre online între putere și opoziție cu privire la gropi și pietruiri

Dezbaterile pe tema a ce se face și ce nu se face pe drumurile județene nu au loc doar în ședințele de Consiliu Județean, uneori acestea se mută și în online. Starea drumurilor, implicit a celor județene, suscită mult interes, dar și luări de poziții politice. Odată cu schimbarea produsă la nivelul Consiliului Județean, consilieri județeni care în vechea administrație nu comentau mare lucru, acum vor rezultate urgente și impecabile de la noua conducere. A dispărut piatra…

Mai mult...

„Pași în Carieră” pentru elevii clasei a VIII-a, ediția virtuală

Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Sălaj și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Sălaj și unitățile de învățământ de nivel gimnazial și liceal din județ au demarat proiectul Târgul Ofertei Educaționale „Pași în Carieră 2021”, ajuns la a XI-a ediție. Activitățile se desfășoară în perioada februarie-iunie 2021. Acest proiect se dorește a fi o activitate de orientare școlară și profesională la nivel județean, și vine în sprijinul elevilor de…

Mai mult...

Grupul consilierilor județeni PSD face propuneri care să completeze proiectul drumului expres Baia Mare – Jibou

Consilierii județeni ai PSD și-au făcut pagină oficială de Facebook prin intermediul căreia vor să comunice direct cu alegătorii. Recent, aceștia au venit cu propuneri legate de un proiect de hotărâre votat la ultima ședință a Consiliului Județean cu privire la asocierea dintre județele Sălaj și Maramureș în perspectiva realizării unui drum expres care să lege Baia Mare de Jibou. Dezvoltarea județului Sălaj trebuie gândită în perspectivă Grupul consilierilor județeni PSD consideră că dezvoltarea județului Sălaj trebuie…

Mai mult...

Elevii sălăjeni sunt nemulțumiți de materiile pe care le învață la școală

Elevii sălăjeni se declară nemulțumiți de materiile pe care le studiază în prezent la școală și cer Ministerului Educației schimbarea planurilor-cadru din învățământ. Nemulțumirea există la nivelul întregii țări, astfel că o scrisoare deschisă prin care se cere reluarea dezbaterilor din cadrul grupului de lucru pentru planurile-cadru de liceu a fost trimisă deja Ministerului Educației de către Consiliul Național al Elevilor. Încă din anul 2017, atunci când s-a dorit pentru prima dată modificarea actualei arhitecturi curriculare, planurile-cadru…

Mai mult...

Lazăr Comănescu, noul secretar general al Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră

Diplomatul Lazăr Comănescu a fost numit secretar general al Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră. Obținerea acestei funcții este considerată un succes al diplomației române. „Salut cu satisfacţie obţinerea azi (marți, 30 martie n.red.) de către România a poziţiei de secretar general al Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră, în persoana ambasadorului Lazăr Comănescu, pe care îl felicit! Un succes al diplomaţiei şi o dovadă a angajamentului continuu al României pentru cooperarea la Marea Neagră”,…

Mai mult...

Uite școala, nu e școala. Haosul ”câmpenesc” din Educație

După o săptămână de declarații contradictorii, oficial, structura anului școlar a fost modificată marți prin Ordinul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. Cea mai importantă modificare este reducerea numărului de săptămâni de cursuri de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic. Ministrul Sorin Câmpeanu i-a ținut în șah în ultimele zile pe elevi, părinți și cadre didactice, chiar și pe colegii liberali…

Mai mult...