Cum să te fereşti de hoţi! Acțiuni preventive ale polițiștilor sălăjeni, pentru o vacanță de vară în siguranță

În această săptămână, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii de proximitate, alături de jandarmii sălăjeni însoțiți de câinele de serviciu au desfășurat activități preventiv – informative, în locaţiile cu un aflux mare de public din municipiul Zalău, pentru a preveni victimizarea cetățenilor și pentru conștientizarea acestora cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive. În acest context, polițiștii sălăjeni le-au oferit cetățenilor informații utile cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate pentru…

Mai mult...

De ce sunt amari unii castraveți. Trucul simplu care elimină gustul neplăcut al castraveților

Aflați în topul preferințelor culinare în special în ceea ce privește salatele și murăturile, castraveții sunt deosebit de populari în toate bucătăriile. Cu toate acestea, există o întrebare frecventă printre iubitorii acestora: de ce unii castraveți sunt amari? În acest articol, vom explora motivul din spatele gustului amar al castraveților și vom dezvălui factorii care pot contribui la această caracteristică neplăcută. Ce sunt cucurbitacinele și de ce sunt responsabile de gustul amar? Cucurbitacinele sunt compuși chimici amari…

Mai mult...

Conopida mov, o inovație spectaculoasă în lumea legumelor. Ce substanță conține și care sunt beneficiile acesteia

În afara binecunoscutei conopide de culoare albă, prezentă pe rafturile aprozarelor sau hipermarketurilor, există și alte variante ale acestei legume, mai plăcute din punct de vedere vizual și cu mai mulți nutrienți. Astfel, în ultimii ani, conopida mov a devenit tot mai populară în bucătăriile din întreaga lume. Această varietate neobișnuită de conopidă atrage atenția datorită culorii sale vibrant mov, care aduce o notă de strălucire și originalitate în farfurie. Cum a fost posibilă apariția unei astfel…

Mai mult...

Tratamente eficiente pentru dăunători la culturile de varză

Principalii dăunători ce apar în culturile de varză sunt: Afide – Purici – Păduchi – de diferite culori adulții și larvele înțeapă organele plantelor și se hrănesc cu sucul celular. Din aceasta cauză frunzele se încrețesc, se usucă și cad. Buha Verzei – omida se localizează pe partea inferioară a frunzelor pe care le rod. Larvele sapă orificii în frunze iar pe rănile provocate se instalează agenți fito-patogeni ce duc la putrezirea căpățânilor. Fluturele Alb – larvele atacă în grup…

Mai mult...

Camil de Lellis, ”Sfântul Crucea Roșie”

Biserica romano-catolică îl celebrează astăzi pe Sfântul Camil de Lellis. La data de 14 iulie, în anul 1614, în orașul Roma închidea ochii Sfântul Camil de Lellis, „tatăl săracilor”, iniţiatorul şi animatorul ordinului „Slujitorii bolnavilor”, ai cărui fii îngrijeau gratuit bolnavii din opt spitale şi aveau să deschidă în toată lumea creştină nenumărate „şcoli ale iubirii”. Ca semn distinctiv al asociaţiei sale, Camil a prescris o cruce roşie cusută la vedere pe haina specifică, spre a le…

Mai mult...