Volierele de stocaj sunt suprafete de teren imprejmuite si acoperite in care se introduc puii de fazan trecuti de 45 de zile, in scopul de a fi crescuti pana la valorificare.
Volierele de stocaj vor avea o suprafata de 0,5-1 hectare. Ele trebuie sa asigure conditii naturale cat mai variate. In acest sens se lasa, pe o suprfata de circa 30 la suta din suprafata volierelor, boschete cu arbusti ca loc de refugiu pentru fazani. Suprafetele dintre boschete se cultiva cu lucerna, sorg, porumb, floarea soarelui, varza furajera, canepa in benzi de 4-8 metri. Se lasa si o banda inierbata de 1 metru latime langa gard pentru a nu se produce noroi.
Imprejmuirea si acoperirea volierelor de stocaj se confectioneaza din plasa de sarma pana la doi metri inaltime. Plasa de sarma pentru imprejmuire trebuie sa fie cu ochiuri de 2,5 centimetri si ingropata in sol la adancime de 50-60 de centimetri pentru a opri patrunderea rapitorilor cu par. Plasa de sarma pentru acoperire trebuie sa fie cu ochiuri de 5/5 centimetri, bine impletita pentru a evita evadarea fazanilor.
Numarul de pui introdusi in volier este in raport cu suprafata acestuia. Pentru un fazan se va asigura minim 4-5 metri patrati. Asta inseamna ca la 0,5 hectare de voliere de stocaj vom avea maxim 1000 de fazani.
In interiorul volierelor vor fi adaposturi intr-o singura panta sub care se amplaseaza hranitori si adapatori, respectiv o hranitoare si o adapatoare la 100 de fazani.
Tot la 25 de metri una de alta se vor fixa stinghii cu lungimea de 3-4 metri la inaltimea de un metru in scopul antrenarilor puilor de fazan la zbor. Intr-un colt se va amenaja un tunel de sarma pentru prinderea fazanilor in scop de valorificare.
Vor fi amenajate 3-4 scaldatori din nisip si cenusa de 3-5 metri patrati. Pentru urmarirea fazanilor se vor crea benzi de doi metri, unde se va cosi vegetatia. Iarna se va scutura zapada de pe plasa pentru a se evita ruperea acesteia.
Voliere pentru ferma de fazani
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...