Dieta in cazul prostatei marite
Mancati multe alimente care contin zinc (fructe de mare, seminte de dovleac, radacinoase) Consumati multe alimente pe baza de soia deoarece boabele de soia contin izoflavone, substante care protejeaza impotriva bolii de prostata, Consumati linte, porumb si nuci. Ele contin acid glutamic care reduce prostata marita. Reduceti consumul de produse lactate, carbohidranti rafinati si bauturile cu cafeina. Beti ceai de urzica – se prepara o infuzie dintr-o lingurita de iarba de urzica la o cana de apa. Se beau doua cani pe zi, una dimineata, cea de a doua intre masa de pranz si seara. Ceaiul este indicat in hipertrofii de prostata, dar si in dismenoree, afectiuni respiratorii, sangerari nazale, ulceratii ale pielii si varice.
Tratamentul naturist pentru adenomul de prostata
Ceaiul de iarba de pufulita – se folosesc fragmente din iarba de pufulita cu flori mici recoltate in timpul infloririi si uscate dupa recoltare. Ceaiul are proprietati generatoare ale tesuturilor (ajutand astfel la vindecarea celulelor de la nivelul prostatei, antiinflamatoare (reducand inflamatia de la nivelul prostatei si a canalului urinar din acea zona) homostatice si decongestionale. Mod de utilizare – intern infuzie din 1-2 grame la 200 mililitri apa clocotita. Se lasa in repaus 15-20 de minute, apoi se strecoara. Se beau doua-trei cani pe zi cu 30 de minute inainte de masa.Baile terapeutice sunt foarte indicate in tratamentul adenomului de prostata. Se recomanda bai de sezut care vor contine urmatoarele ingrediente: jumatate de pumn de flori de iarba neagra, un pumn de flori de paducel, limba mielului, frunze proaspete de rostopasca, radacina de nalba data prin razatoare
Cure naturiste pentru tratamentul prostatitei
La o lingurita cu varf de ceai de rascoage cu flori mici se adauga 250 de mililitri de apa clocotita. Se administreaza doua cani pe zi, una dimineata si cealalta seara, cu mentiunea ca acest ceai trebuie servit pe stomacul gol.
Se amesteca urmatoarele ingrediente: 30 de grame de strugurii ursului, 20 de grame de trei frati patati, 20 de grame de tataneasa, 20 de grame de urzica moarta, 20 de grame de muguri de pin, 20 de grame de galbenele, 20 de grame de coada calului, 30 de grame de coada soricelului, 10 grame de salvie, 10 grame de frunza de vita de vie. Din acest amestec se ia o lingura si se adauga la 250 de mililitri de apa clocotita. Apoi se infuzeaza doua-trei minute. Ca si mod de administrare se beau trei cani pe zi , calde, indulcite cu miere.