Presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), afirma ca nici productiile anuntate de Ministerul Agriculturii pentru anul acesta si nici preturile la produsele agricole nu sunt cele reale. „Spre stiinta tuturor, productiile de grau, de floare si de porumb nu sunt nici pe departe cele trambitate de conducerea MADR si i-ar putea conduce intr-o eroare pe productorii agricoli, cum de altfel nu sunt adevarate nici acele cifre care se presupun a fi folosite de catre bursa. Cu alte cuvinte, avem ocazia sa ne bucuram de o continua dezinformare a realitatii din te-ren, procedeu care nu duce decat la distrugerea agriculturii romanesti”, a spus presedintele LAPAR. Dintr-o discutie purtata cu Valentin Duca, directorul Directiei Agricole Salaj, pe tema productiei agricole din acest an si a preturilor de pe piata libera a cerealelor, acesta s-a aratat multumit de productia la paioase si la porumb. Duca, insa le recomanda producatorilor agricoli salajeni sa-si depoziteze productiile de grau, de porumb, de floarea soarelui si sa nu le vanda retailerilor de cereale. Asta pentru ca la ora actuala preturile sunt extrem de mici, „dar avem semnale ca in cel mult o luna preturile cerealelor vor creste, graul pana la 80 de bani pe kilogram”. Directorul Directiei Agricole sustine ca daca producatorii vand acum produsele agricole, la preturile actuale, nu-si recupereaza decat 70-80 la suta din cheltuieli si astfel se apropie de faliment.
Nu vindeti produsele agricole acum!
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...