Proprietarii cabanelor din zona Vânători – Poic au fost amendați de Garda de Mediu. Cantitatea mare de deșeuri abandonate descoperită de comisarii Gărzii de Mediu Sălaj între localitățile Vânători și Mesteacănu, pe malul pârâului Poic, în timpul unui control de rutină a scos la iveală faptul că proprietarii de cabane din zona  Hurez – Poic nu s-au obosit să își încheie și contracte cu firma de salubrizare, deși aceste contracte sunt obligatorii pentru orice imobil, de oriunde.  

Metoda aleasă de petrecăreții de la cabanele construite în una din cele mai frumoase zone montane ale Sălajului a fost să abandoneze deșeurile pe partea dreaptă a Drumului Județean 108N. Doar că proprietarii cabanelor s-au ales cu amenzi de 6 mii de lei, obligativitatea salubrizării zonei și a încheierii contractelor cu firma de salubritate care operează în zonă.

”Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sălaj s-au autosesizat cu privire la deşeurile abandonate pe partea dreaptă a DJ 108N, între localitățile Vânători şi Mesteacănu, pe malul p. Poic. Deșeurile (ambalaje, plastic, PET-uri, sticlă, farfurii, pahare, tacâmuri de unică folosință, etc), provin de la cabanele din loc. Hurez (Poic) care se închiriază pentru petreceri/evenimente.  Deținătorii au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei, fiind trasată ca măsură salubrizarea terenurilor şi predarea deseurilor unui operator autorizat în termen de 14 zile.

Având în vedere că niciuna dintre construcții (cabane) nu deține contract de salubritate, conform răspunsului primit de la UAT Horoatu Crasnei, acestora le va fi stabilită ca măsură încheierea de contracte pentru colectarea deşeurilor, obligație prevăzută de Legea serviciului de salubrizare a localităților nr. 101/2006.”, se arată în comunicatul Gărzii de Mediu Sălaj.