Primul eveniment cultural, din cele trei, organizate la sfarsitul acestei saptamani de catre Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj a debutat ieri in sala „Dialoguri europene” cu deschiderea oficiala si lansare de carte. Prima editie a Festivalului National al Cartii, caci despre acest eveniment este vorba, a adunat in generosul spatiu oferit de gazde editori, bibliotecari, librari, comercianti de carte particulari si ce-i drept mai putini autori. Unul dintre autori a fost ing. Ioan Timbus din Cluj care si-a lansat cartea „Argila, sanatate si frumusete”. Mii de carti au fost expuse in cele 15 standuri, mii de carti care au vazut lumina tiparului sub egida unor prestigioase edituri din tara precum; Limes, Nemira, Ecou, RAO, Humanitas, Argonaut si nu in ultimul rand , editura „Caiete Silvane”. Vizitatorii au putut constata diversitatea de tematici, de la politica agricola la cucerirea cosmosului, de la istoria prostitutie la pregatirea sufletului pentru Rai, de la infricosatorii teroristi la blandetea maicilor din manastiri. Majoritatea editurilor au venit cu reduceri la pretul de carte. De pilda editura Herald acorda la toate cartile o reducere de 20 la suta. Cu toate acestea nu s-a cumparat multa carte. Vizitatorii preferau sa le rasfoiasca minute in sir si apoi sa le aseze din nou in stand. Celor ce vor sa-si hraneasca sufletul le facem cunoscut ca expozitia de carte este deschisa azi intre orele 10.00-19.00 si maine intre orele 10.00-15.00.
Hrana pentru suflet, multa dar scumpa
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...