Ieri, Parlamentul European a votat o lege privind etichetarea produselor alimentare, lege care va intra in vigoare peste doua saptamani si care ne va fi de mare folos. Ambalajul produsului alimentar ne va informa obligatoriu si detaliat despre continutul caloric de sare, zahar si alergeni. In plus, pentru a depista originea oricarei probleme, vom sti exact din ce tari sau judete provin toate ingredientele folosite. Eticheta va fi un scurt buletin de analize: numar de proteine, grasimi, glucide si minerale pentru fiecare suta de grame sau portie de aliment. Spre exemplu, daca luam doua tipuri de mezeluri, pentru copii, cu denumirea „de curcan”, conform testelor de laborator, unele contin 60 la suta piept si pulpa de curcan, iar altele 60 la suta slanina si carne de porc si doar 15 la suta curcan. Astfel, in cee de a doua varianta, organismul asimileaza un numar dublu de calorii, iar pentru producator omisiunea este profitabila.
Etichete detaliate pentru alimente
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...