Discuții în capitală pentru investiții în Sălaj

Luna aceasta și luna viitoare vor fi semnate noi contracte pentru investiții în Sălaj. Anunțul vine de la președintele Consiliului Județean, Dinu Iancu-Sălăjanu, după întâlnirea avută, joi, în capitală, cu ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, și cu vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode. “A fost o întâlnire constructivă, centrată pe dezvoltarea județului Sălaj, un obiectiv pentru care continuăm să muncim împreună cu determinare și responsabilitate. Sunt bucuros că eforturile și perseverența noastră dau roade, și că în lunile aprilie…

Mai mult...

Cercetat penal pentru încălcarea ordinului de protecție emis de instanță

Un bărbat din Badon este cercetat penal pentru încălcarea ordinului de protecție emis de instanța de judecată după ce a intrat în casa surorii sale, deși fusese obligat să păstreze distanța. Miercuri, 10 aprilie, la ora 23.33, polițiștii Secției nr.1 Poliție Rurală Zalău au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie de 43 de ani, din localitatea Badon, cu privire la faptul că, în cursul aceleiași seri, fratele acesteia, un bărbat de 47 de ani,…

Mai mult...

Ați văzut-o? Familia a dat-o dispărută

O tânără de 25 de ani este dată dispărută de familie. Aceasta a plecat de acasă în data de 6 aprilie și de atunci nu a mai fost văzută. Polițiștii au fost anunțati despre dispariția sa în data de 9 aprilie. SĂSĂRAN HERMINA IULIANA, originară din Șimleu Silvaniei, a plecat voluntar de la locuința sa din municipiul Zalău şi nu a mai revenit la domiciliu. SEMNALMENTE: aproximativ 1,54 m înălțime, 60 de kg., față ovală, păr lung…

Mai mult...

Sălajul va avea peste 700 de consilieri locali și județeni după alegerile din 9 iunie

Autoritățile încep pregătirile pentru buna desfășurare a alegerilor din 9 iunie, când suntem așteptați la urne pentru a ne alege europarlamentarii, dar și primarii, președinții de consilii județene, consilierii locali și consilierii județeni. Numărul membrilor fiecărui consiliu local se stabileşte prin ordin al prefectului, în funcţie de numărul de locuitori ai comunei, oraşului sau municipiului, conform populaţiei raportate, în funcţie de domiciliu, de Institutul Naţional de Statistică la data de 1 ianuarie a anului în care se…

Mai mult...

Zece zone degradate, transformate în spații verzi cu o investiție de 15 milioane de lei

Zece zone degradate din municipiu au fost transformate în spații verzi și locuri de joacă pentru copii, cu bani europeni. Un proiect în valoare de aproximativ 15 milioane de lei, finanțat prin Programul Operațional Regional, a schimbat considerabil aspectul celor 10 amplasamente din Zalău. În Cartierul Brădet, la Coada Lacului, Strada Gheorghe Doja și Strada B.P. Hașdeu, pe Strada Viitorului, în Cartierul Dumbrava, pe Strada Victor Deleu, Strada Simion Bărnuțiu și Strada G. Dragalina, în cartierul Meseș,…

Mai mult...

Termene limită la ANAF pentru situațiile financiare aferente anului 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Sălaj reamintește contribuabililor că termenele pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2023 diferă, în funcție de tipul entității raportoare. Astfel, 29 aprilie 2024 (adică 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar) este data limită de raportare pentru persoanele juridice fără scop patrimonial de utilitate publică; organizaţii sindicale şi patronale; CAR unitaţi militare; CAR salariaţi înfiinţate potrivit Legii 122/1996; uniuni teritoriale salariaţi înfiinţate potrivit Legii 122/1996; Uniunea Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc ale Salariaţilor…

Mai mult...

Cât câștigă preoții în România?

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cere creșterea salariilor pentru personalul neclerical al cultelor la nivelul salariului minim pe economie și majorarea procentului posturilor clericale care beneficiază de sprijin la salarizare de la bugetul de stat. Solicitarea Patriarhului Daniel a fost făcută în cadrul întâlnirii pe care premierul Marcel Ciolacu și reprezentanți ai statului român au avut-o, miercuri, cu reprezentanți ai cultelor religioase recunoscute din România. Au fost abordate teme care privesc viața religioasă din România, precum și perspectivele…

Mai mult...

Neasigurații vor avea aceleași drepturi la medic precum asigurații

Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate. Anunțul vine din partea preşedintelui CNAS. Valeria Herdea, citată de Agerpres, a declarat, la Târgu Mureș, că există promisiunea Băncii Mondiale că vor fi plătite aceste servicii. „Să ştiţi că în sistemul medical, întâmplător sau nu, există şi bani. Unul dintre lucrurile pe care mi le doresc este să ajutăm medicii să găsească acei bani şi să poată să-şi dezvolte serviciile. La 1…

Mai mult...

Șimleu Silvaniei – pol de energie regenerabilă

Proiectele regenerabile, cele care aduc bani mulți în industria energiei, reprezintă un subiect ”vedetă” în industria de profil. Șimleu Silvaniei devine un pol al producției de energie regenerabilă, prin dezvoltarea celor două parcuri fotovoltaice cu o capacitate instalată de 80 MW. Tranziția către energia verde este un fenomen care ia amploare și în România, în ultimii ani. Șimleu Silvaniei devine un pol al producției de energie regenerabilă, cu două parcuri fotovoltaice care au obținut toate autorizațiile necesare…

Mai mult...

Pregătește-te de vacanță: Cum să începi lupta anticelulitică pentru a avea o piele perfectă pe plajă!

Celulita, cunoscută și sub denumirea de “coajă de portocală”, este o afecțiune comună a pielii care afectează în special femeile. Este caracterizată de aspectul inestetic al pielii, având un aspect denivelat, cu gropițe și umflături. Deși nu este considerată o problemă de sănătate gravă, celulita poate afecta în mod semnificativ încrederea în sine și calitatea vieții. Acest articol expune cauzele, consecințele și metodele eficiente de combatere a celulitei. Cauzele celulitei: Consecințele celulitei: Metode de combatere a celulitei: Concluzie: Combaterea…

Mai mult...

Cum să te tunzi gratuit! Recomandări de la ANAF

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală derulează, la nivel naţional, începând cu luna martie, un program de conformare referitor la veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activităţi de înfrumuseţare/întreţinere corporală, potrivit unui comunicat de presă. Conform sursei citate, instituţia continuă iniţiativa din 2022, aceea de a sprijini contribuabilii din acest domeniu în vederea îndeplinirii obligaţiilor fiscale ce le revin (înregistrare, declarare, plată). Programul de conformare îşi propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care…

Mai mult...

Oameni atacați de doi câini ciobănești, la Crișeni. Victimele au ajuns la spital

Un adolescent de 16 ani și un tânăr de 26 de ani au fost victimele a doi câini din rasa ciobănesc belgian, la Crișeni. Luni seara, în jurul orei 20.45, un echipaj de jandarmerie a fost solicitat să intervină, după ce o persoană a fost mușcată de un câine. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, se afla pe un teren viran când a fost atacat de cei doi câini, unul dintre aceștia mușcându-l de fesa stângă.…

Mai mult...

„Şcoala Noastră”, la centenar

Revista „Şcoala Noastră”, publicaţie de educaţie şi cultură pedagogică editată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj şi Casa Corpului Didactic Sălaj, a împlinit 100 de ani de la apariția primului număr. Evenimentul a fost marcat miercuri, 10 aprilie, la Casa Corpului Didactic Sălaj, în prezența a numeroși invitați, dascăli, foști și actuali inspectori școlari, oficialități, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din județ. Activitățile au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Casa Corpului Didactic Sălaj și Muzeul Județean…

Mai mult...

Sfântul Stanislau: demnitate și onoare mai presus de orice

Din antologia faptelor eroice ale istoriei creștinismului culegem astăzi crâmpeie din viața unui alt sfânt, pe nume Stanislau, care a fost episcop și martir al Poloniei. Stanislau s-a născut în anul 1030 la Szczepanow, din părinți săraci, și a studiat în Cracovia și la Liege, în Belgia. Datorită activității sale caritabile plină de zel și a caracterului virtuos, a fost numit episcop al Cracoviei, titlu primit cu multă căldură nu numai de cler și de popor, dar…

Mai mult...

Hărnicia – valoarea morală de căpătâi a comunei Chieșd

Comuna Chieșd este una dintre cele mai frumoase și mai unite comunități ale județului Sălaj. În componența sa intră și satele Sighetu Silvaniei și Colonia Sighetu Silvaniei. Așezată între coline împădurite, la granița cu județul Satu Mare, comuna Chieșd are o populație de aproximativ 2000 de locuitori, toți buni gospodari, harnici și omenoși, așa cum rar mai vezi în zilele noastre. În fruntea comunității din Chieșd se află, încă din anul 2016, primarul Chiș Leontin (PSD) care,…

Mai mult...