Din această lună, salariul minim pe economie se majorează la 2.300 lei, ceea ce înseamnă 40 de lei net în buzunarul angajaților. În ședința de Guvern de miercuri a fost aprobat actul normativ care stabilește salariul minim pentru 2021. Guvernanții spun că majorarea de 3 la sută este peste rata inflației din 2020, deci și peste estimarea de rată de inflație în 2021, “păstrând puterea de cumpărare a românilor”.
Cât privește salariul mediu pe economie, potrivit datelor de la Direcția Județeană de Statistică, în luna noiembrie 2020, câștigul salarial mediu nominal net, pe total țară, a fost de 3.411 lei, în creştere față de luna precedentă cu 68 lei (+2,0 la sută).
Comparativ cu luna noiembrie a anului 2019, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,3 la sută.
Indicele câştigului salarial real, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele prețurilor
de consum, în luna noiembrie 2020, a fost de 101,9% față de luna precedentă şi de 105,1% față de luna
noiembrie 2019.
Florin Cîţu: România nu își permite majorarea pensiilor cu 40 la sută
Legat de majorarea pensiilor cu 40 la sută, premierul Florin Cîțu a explicat, din nou, că bugetul nu permite astfel de cheltuieli, deși Curtea Constituțională a respins sesizarea guvernului privind Legea rectificării bugetare, cu acea majorare a pensiilor de 40 de procente.
“România nu şi-a permis anul trecut, nu îşi permite nici în 2021 acest lucru. Dar, în acest moment, legea merge la promulgare către domnul președinte, care are două variante: să trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta. (…) Guvernul precedent şi coaliția şi-au asumat un calendar de creștere a pensiilor, vom crește pensiile, dar pe calendarul pe care noi ni l-am asumat. Aceasta este varianta pe care mergem noi”, a afirmat premierul, referindu-se la majoarea cu 8 la sută a punctului de pensie în luna septembrie.
“Este o creștere a punctului de pensie în condițiile economice actuale. Eu vreau să vă aduc aminte că anul trecut nu au fost multe țări care au crescut pensiile, noi le-am crescut cu 14%, acel 14% înseamnă efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei, deci creșterea de anul trecut înseamnă în plus 9 miliarde anul acesta, adică două miliarde de euro. Mai mult, România anul trecut a fost ţara care a crescut salariile în sectorul bugetar și am fost cel care a spus să nu se întâmple nimic cu salariile în sectorul bugetar anul trecut, cu aproape 8%, în timp ce media în UE a fost sub 3% sau în jur de 3%, 2,9%. Deci eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari și se văd şi anul acesta. Creșterile de anul trecut se susţin și anul acesta. Deci nu este nicio problemă. Mai ales având în vedere că inflația a scăzut din momentul care a fost preluată guvernarea în 2019, a scăzut constant, ați văzut și scăderea dobânzilor, ceea ce înseamnă că puterea de cumpărare a crescut. Chiar și în noiembrie avem o creștere, în noiembrie anul trecut, au venit datele statistice astăzi, avem o creștere a venitului net față de 2019, asta în condiții de pandemie”, a explicat premierul după ședința de Guvern de miercuri.
Cind gunoiul a ajuns la putere ! in Societate se intimpla ceia ce vedem si simtim ! In Romania inca nu sa demonstrat ca a ajuns la putere un politician destept corect cinstit care vrea bine poporului !!!
Au vazut si auzit Romani aseara cine conduce ministerul munci si in general Romania ? Ce au inteles din cele spuse de ministra muncii? Orice persoana somera fara loc de munca vorbea mai la subiect decit aceasta individa care numai raspunsuri nu a dat ! : CI PROSTIII
Ce venituri uimitoare sunt in Romania!!! Sub 300 € net! Formidabil!
Unde sunt pnl acuma ……tac k morti va simțiți bine cu legile astea si cu bataia de joc ce ziceti pnl de rahat care iati votat acuma p cine dati vina tot p psd futevas in gat de lihene