Dacă aveţi ceva timp liber, puteţi incerca să vopsiţi ouale de Paşte in mod natural. Va fi folositor şi distractiv, ca să nu mai vorbim de sănătatea caştigată in urma evitării coloranţilor artificiali.
In primul rand trebuie să cureţi ouăle delicat, cu apă şi săpun, după care se lasă la uscat. Pune apa la fiert pentru ouă şi adaugă două linguri de oţet. După ce apa dă in fiert ţine-o pe aragaz incă 15-20 de minute. In acest timp vei adăuga, culorile sugerate mai jos. Dacă eşti mulţumit de culoarea obţinută, scoate ouăle şi pune-le la uscat. Dacă vrei o nuanţă mai intensă poţi ţine ouăle in recipientul cu apă pană acesta se răceşte. pentru o culoare chiar mai intensă, poţi ţine ouăle in apa răcită peste noapre in frigider. Cantităţile sunt aproximative, ele depind de cantitatea de apă pe care o folosiţi. Poţi adăuga atat cat simţi că este necesar, in funcţie de efectul pe care vezi că il produc nuanţatorii naturali.
Culori, culori…
Pentru o nuanţă maronie poţi folosi o pătrime de cafea tare şi restul pană la un litru, apă.
O nuanţă de levănţică poate fi atinsă cu ajutorul a patru ceşti de coacăze, iar coaja de ceapă va produce o nuanţă delicată maro-auriu.
Sucul de sfeclă va face ouăle să arate roz intens, iar pentru un roz mai pal puteţi folosi suc de merişor.
Paprika va face ouăle de pe masa ta de Paşte să fie roşii ca focul, iar turmericul le va da o nuanţă veselă de verde-gălbui.
Puteţi pune ouăle direct in suc de struguri pentru o nuanţă gri-albăstruie.
Dacă fierbi spanac sau alte verdeţuri in aceeaşi apă cu ouăle, acestea vor deveni verzi, iar dacă le fierbi in vin roşu, vor arăta purpuriu intens.