Viitorii studenti salajeni, cat si cei care sunt in prezent studenti, au mai multe sanse anul acesta sa primeasca o bursa de studiu pentru cursuri in strainatate. Vestea buna vine de la Uniunea Euro-peana, care a majorat suma alocata burselor cu 40 la suta pentru urmatorii sase ani. Drept urmare, anul acesta vor putea studia in strainatate 6.000 de romani, cu 1.000 mai multi decat anul trecut.
Programul Erasmus, de exemplu, prin intermediul caruia multi studenti romani, printre care si salajeni, au avut sansa sa studieze in strainatate, a primit cu cinci milioane de euro mai mult fata de anul trecut.
Asadar, cei 1.274 de salajeni care au absolvit examenul de bacalaureat anul trecut si care s-au inscris la cursurile unei facultati au sanse mai mari ca in anii trecuti sa obtina o bursa de studiu in strainatate. Avantajul celor care aleg sa mearga cu bursa de studiu in strainatate consta intr-o experienta culturala care le deschide orizontul si care inclina balanta favorabil intr-un CV.stop_coloana
Cu toate ca bugetul pentru burse s-a marit consi-derabil, este important de luat in considerare faptul ca o bursa europeana nu acopera toate costurile studentilor ce se hotarasc sa-si imbogateasca experienta universitara cu studii in strainatate. Cea mai mare bursa europeana pe care o pot primi ajunge la suma de 500 de euro. Bursa europeana cea mai mica ajunge doar la suma de 250 de euro.
Printre tarile vizate de studentii romani care aleg sa mearga in strainatate cu bursa de studiu se numara Franta, Germania, Spania si Marea Britanie.
Viitorii studenti salajeni au mai multe sanse sa obtina o bursa europeana
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...