Din cei peste cinci milioane de salariati aflati in evidentele Inspectiei Muncii, doar treizeci si trei de mii au un salariu lunar brut de peste zece mii de lei pe luna. Asta inseamna un salariu net de sapte mii de lei, adica aproximativ o mie cinci sute de euro. Peste doua treimi dintre acestia lucreaza in Capitala, potrivit unui studiu realizat de Ziarul Financiar. Acesta s-a bazat pe datele de la Inspectia Muncii, realizate pe baza statisticilor din aplicatia Revisal, softul salariatilor din Romania. Acesta cuprinde doar informatiile provenite din contractele de munca pe perioada determinata si nedeterminata. Multi angajatori folosesc si alte modalitati pentru a-si plati angajatii, cum ar fi contractele de tip PFA sau de mandat, mai ales pentru cei cu functii de conducere sau pentru angajatii din industria IT. In topul judetelor cu cei mai multi salariati care primesc salarii de peste zece mii de lei pe luna fruntasa este capitala, urmata de Ilfov, Cluj, Timis, Prahova, Brasov si Constanta. La polul opus sunt judetele sarace. Cei mai putini angajati cu salarii mari, de peste zece mii de lei brut pe luna, sunt in Vrancea, Mehedinti, Gorj, Botosani, Vaslui, Ialomita sau Teleorman. Salajul se afla tot in a doua jumatate a topului, pe pozitia 31. Doar 63 de salajeni castiga, in baza contractului de munca, peste zece mii de lei brut.
Topul judetelor cu cel mai bine platiti angajati
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...