Mii de credinciosi ortodocsi si greco-catolici au iesit sambata noaptea la slujba de inviere. Vremea buna si calduroasa a permis ca slujba religioasa sa poata fi ascultata si de afara, din curtile bisericilor si chiar din strada sau de pe trotuare.
La biserica Sfantul Stefan din Bradet parea ca s-a adunat tot tineretul din oras. Nu am gasit nici un loc de parcare, de la fostul magazin Simona pana aproape de Han. O mare multime de credinciosi stateau de jur imprejurul bisericii, pe ambele parti ale strazilor inconjuratoare, pe stradutele din jur, pe trotuare, de o parte si de alta a strazilor. A fost de departe cel mai mare numar de oameni care au iesit la bisericile din oras. Printre ei am vazut nu doar locuitori din cartier, ci din tot orasul, in special elevi sau studenti care au participat la programele cu tineri organizate de preotul Ioan Coste. Desigur, nu preotul Coste a fost in noaptea de sambata spre duminica punctul de atractie, ci slujba de invire, care a fost tinuta de cei trei preoti de la Sfantul Stefan, Lucaciu, Coste si Gudea. A devenit insa limpede ca Ipreotul copiilorI, cum mai e numit Ioan Coste, a reusit sa polarizeze interesul multor tineri si copii pentru aceasta biserica. Sotia preotului Coste ne-a spus ca sotul ei a tinut slujba toata Saptamana Patimilor si in Duminica Floriilor, duminica trecuta. Acum, la slujba de inviere a fost randul preotului Septimiu Gudea sa citeasca evangheliile, iar duminica viitoare le va citi preotul Lucaciu.
In februarie, Episcopia Salajului a decis sa-l mute pe preotul Coste la Brebi, comuna Creaca. Aceasta decizie a venit in urma faptului ca preotul din Bradet a invitat la inmormantarea mamei sale un preot din Oradea fara a avea acordul episcopului Petroniu, ceea ce ar fi constituit o incalcare a regulamentului bisericesc. In urma protestelor credinciosilor, preotul Coste a ramas la biserica Sfantul Stefan, dar i s-au retras distinctiile bisericesti. Ulterior, la inceputul lunii martie, preotul Coste a primit o pedeapsa Ipe silentI si a fost trimis sa slujeasca la manastirea Nicula timp de o luna. Credinciosii de la Sfantul Stefan, si nu numai, au mers timp de o luna cu autocare inchiriate si masinile personale ca sa fie alaturi de preotul lor. Pe 3 aprilie pedeapsa a luat sfarsit, iar preotul s-a intors in parohie.

Lumina Sfanta a ajuns de la Ierusalim si in Zalau
Lumina Sfanta de la Ierusalim a fost adusa cu un avion special care a aterizat pe aeroportul Henri Coanda, din Bucuresti, sambata seara la ora 19.40. De acolo a fost dusa cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escala la Cluj) si Timisoara. La Zalau, Lumina Sfanta a fost adusa de la Satu-Mare de catre reprezentanti ai clerului local. Lumina Sfanta este considerata de catre credinciosii ortodocsi o minune care se intampla an de an la Biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim, in Sambata Mare. Conform celor spuse de martorii care au participat la aceasta ceremonie, Patriarhul Ierusalimului intra singur in mormant, dupa o procesiune grandioasa in care inconjoara Sfantul Mormant de trei ori. Inainte de a intra in mormant, patriarhul este examinat de autoritatile israeliene pentru a se dovedi ca nu are asupra lui vreo sursa de foc. Se spune ca focul sfant coboara si aprinde candela IneadormitaI, iar Patriarhul Ierusalimului iese cu lumina si aprinde fie 33, fie 12 lumanari, si le imparte celor adunati acolo.