Partidul Democrat Liberal nu doreste cu niciun chip sa renunte la putere. Tine cu dintii de ea si cu asta basta. Chiar daca vor fi nevoiti sa plece de la putere, portocaliii si-au facut rezerve suficiente pentru a ramane nu patru ani in opozitie, ci opt sau doisprezece. Nu sunt un analist politic, dar pentru orice om cu scaun la cap e clar ca PDL-ul a pus la punct o strategie pentru a-si asigura victoria in alegerile din 2012. Una marsava. Asa, de pilda, votarea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. In acest context, guvernul va asigura fonduri pentru proiectele de imagine ale actualilor primari portocalii, pentru ca ei sa aiba succes electoral, primarii opozitiei urmand a fi subfinantati pentru a li se stirbi din imagine si a nu fi realesi. Apoi, chiar daca Curtea Constitutionala s-a pronuntat in privinta neconstitutionalitatii comasarii alegerilor, portocaliilor nu le vine sa creada. Nici nu se uscase bine cerneala pe motivarea Curtii, ca deputatul democrat-liberal Daniel Buda declara ca nicaieri in cuprinsul deciziei nu este precizat expresis verbis ca se interzice organizarea de alegeri comasate. Omul tot mai trage nadejde… Si votul prin corespondenta este in avantajul PDL-ului. Se vor infiinta multe sectii de votare in diaspora, iar aici procesul electoral este supravegheat de serviciile secrete, care si-au dovedit in multe randuri fidelitatea fata de presedintele Basescu. S-a mai introdus apoi dreptul functionarilor publici de a participa la alegeri, de a candida, de a fi alesi, fara sa fie nevoiti sa dimisioneze. Astfel ca prefectii, directorii de institutii si alti functionari publici au libertate deplina sa sprijine cu bani, cu masini, cu mese protocolare partidul de la putere fara a fi sanctionati de lege. Si nu in ultimul rand, desfiintarea pragului electoral prevazut de legea ministrului Igas pentru a sprijini accesul in parlament a unor formatiuni politice care sa sprijine PDL-ul pentru un eventual nou guvern. Ca de pilda UNPR-ul, care are doar unu la suta din intentiile de vot; UDMR-ul, care este la limita pragului electoral; partidul lui Miron Cozma, partidul avocatului Aurelian Pavelescu etc. Marsava strategie!
Strategie marsava
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...