Cseke Attila s-a limitat la promisiunea ca va analiza solicitarile.
Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Zalau a profitat de prezenta ministrului Cseke Attila in judet pentru a-i solicita acestuia sprijinul in vederea obtinerii unor fonduri pentru imbunatatirea activitatii institutiei. Potrivit managerului Ioan Muresan, o prima solicitare a vizat alocarea de catre minister a unor fonduri pentru investitii si dotari, avand in vedere ca imobilele si celelalte mijloace fixe administrate de spital presupun cheltuieli de intretinere si reparatii foarte mari, care nu prea lasa loc pentru investitii in modernizare si dotare. Conducerea spitalului a cerut, de asemenea, ministrului sa faca demersurile pentru transferarea unor fonduri din Programul Operational regional de pe o axa (pentru care nu sunt solicitari), pe axa 3.3, unde Consiliul Judetean a inaintat o solicitare de fonduri nerambursabile, in cuantum de noua milioane de euro, pentru modernizarea cladirii principale a spitalului, solicitare nesolutionata deocamdata din cauza ca fondurile de pe aceasta axa sunt insuficiente (mai lipsesc 1,5 milioane de euro).
Managerul Ioan Muresan a adus in atentia ministrului Sanatatii si o problema mai veche pe care institutia o are, de fapt, cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Este vorba despre faptul ca, din cauza constrangerilor bugetare, casa incheie contract cu Spitalul Judetean doar pentru aproximativ 80 la suta dintre serviciile medicale prestate de acesta, Muresan solicitand in repetate randuri (iar acum si ministrului) ca decontarea sa se faca la nivelul optim (adica 100 la suta). Managerul sustine ca aceasta subfinantare este motivul pentru care spitalul acumuleaza lunar datorii de aproape un milion de lei (10 miliarde de lei vechi), datorii ce totalizeaza in prezent aproape 7 milioane de lei.
Ministrului i s-au mai solicitat fonduri pentru infiintarea unui cabinet de stomatologie la nivelul Unitatii de Primire a Urgentelor (care sa acopere urgentele dentare din perioada week-end-urilor sau noaptea) si sprijin pentru deblocarea unor posturi de medici si asistenti medicali (blocate de peste un an).
Singura promisiune smulsa de la ministru, dupa toata aceasta insiruire de probleme, a fost ca se va uita peste propunerile facute.
Proiecte pilot
Reprezentantii Spitalului Judetean au mai cerut ca proiectele cu Statia de sterilizare si cel cu “Reprezentantul pacientului”, implementate la Zalau cu sprijinul fundatiei ^Medical Support in Romania”, sa fie declarate proiecte pilot, pentru a putea fi, ulterior, implementate si in alte spitale din tara.