In curand vom avea si o taxa pe produsele fast-food, care va aduce totodata si o crestere a preturilor alimentelor, prea scumpe deja pentru buzunarele noastre. Sunt vizate produsele care contin cantitati mari de sare, grasimi, zahar sau aditivi alimentari,iar banii colectati vor fi folositi pentru sustinerea programelor nationale de sanatate, dupa cum sustin reprezentantii Minis-terului Sanatatii. Care programe? Oare chiar isi fac ei griji pentru sanatatea romanilor? Mai degraba taxa pe fast-food are legatura cu vistieria goala a statului decat cu sanatatea noastra. Nu este o ingrijorare manifestata prin intermediul masurilor fiscale, ci o tactica economica. Daca exista cerere pentru un anumit produs, maresti cumva pretul pentru a mari profitul. Astfel, cei care produc, importa sau prepara alimentele nerecomandate ar plati taxa incepand cu 1 martie.
Statul e disperat sa mai aduca venituri la buget, pentru ca daca ar fi interesat de sanatatea cetatenilor, nu ar muri oameni plimbati de la un spital la altul ore intregi. In momentul in care veniturile scad din diverse motive, cum acopera alesii nostri diferenta? Inventeaza o taxa sau un impozit nou, in loc sa caute cauza care a dus la scaderea veniturilor. Grija clasei politice numai spre sanatatea populatiei nu se indreapta, iar ^solutiile^ gasite sunt de tot plansul si se rasfrang tot asupra majoritatii populatiei cu buzunarele deloc adanci.
In primul rand ne imbolnavesc ei cu legile si impozitele pe care le nascocesc. Avem taxa pe tigari, alcool, acum va fi taxa pe prajituri, dulceturi, sucuri, hamburgeri etc. Ce urmeaza, taxa pe un kilogram de zahar pentru ca are o concentratie prea mare de zahar? Taxa pe aerul pe care il respiram? O taxa pentru painea cu E-uri cand va fi inventata oare pentru ca, mai nou, painea noastra cea de toate zilele contine cate trei, patru, cinci E-uri!
In schimb, importam fructe si legume la greu, pline de pesticide, fitohormoni, modificate genetic, radiate si injectate cu tot felul de substante pentru a ramane cat mai mult timp ^proaspete^, dar care dauneaza organis-mului uman si pentru care nu se percepe nici o taxa pentru sanatate. Iar multe din serele romanesti au fost distruse si nu se incurajeaza productia ecologica din tara!
Nodul din gatul comerciantilor
Articole
Toți elevii vor avea acces la programele Cercetașilor României – Protocol cu Ministerul Educației
Ministerul Educaţiei a semnat un protocol de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR), a anunțat ministrul Ligia Deca. Această inițiativă își propune să ofere elevilor acces mai facil la activități și programe oferite de Organizație, menite să completeze educația formală și să promoveze un stil de viață activ, sănătos și responsabil față de mediu. „Am semnat protocolul de colaborare cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României (ONCR). Sprijinim, astfel creşterea participării tinerilor în programele oferite de ONCR, complementare…
Mai mult...Scrisoare de mulțumire pentru toate educatoarele
Pregătirea unei serbări de Crăciun cu preșcolari – un efort nevăzut, dar de neprețuit În tradiția nescrisă a învățământului preșcolar, apropierea sărbătorilor de iarnă este marcată prin minunata Serbare de Crăciun susținută de cei mici.În spatele unei serbări de Crăciun reușite, în care cei mici strălucesc pe scenă, cu costume impecabile, poezii învățate și colinde cântate cu emoție, se află o muncă susținută și dedicată a educatoarelor. Deși acest efort este de multe ori invizibil, rezultatele sunt…
Mai mult...