Numai 2000 de locuinţe au poliţă obligatorie sau facultativă care asigură trei riscuri de bază: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.
La peste opt luni de la lansarea asigurării obligatorii pentru locuinţe, doar 5,7 la sută din locuinţele romanilor au incheiate poliţe de acest tip, potrivit datelor centralizate de către Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID). Cele mai puţine asigurări au fost incheiate pană acum in Sălaj, unde doar 1997 de locuinţe au o poliţă impotriva dezastrelor. La polul opus, cele mai multe asigurări au fost incheiate in Bucureşti, respectiv 113.337 de poliţe. Pană la sfarşitul lunii martie s-au incheiat in total 481.748 de poliţe, in condiţiile in care Romania are aproximativ 8,4 milioane de locuinţe care trebuie asigurate, potrivit PAID.
In decembrie 2010, Ministerul Administraţiei şi Internelor a remis un comunicat de presă potrivit căruia asigurarea obligatorie a locuinţelor impotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor se poate incheia pană la data de 15 iulie 2011, iar cei care nu au această poliţă nu sunt pasibili de amendă pană la acea dată. Insă, in 8 martie 2011, directorul PAID, Marius Bulugea, a declarat că „incepand cu 15 ianuarie 2011, proprietarii care nu aveau asigurarea incheiată vor fi amendaţi, comunicatul de presă al MAI neavand posibilitatea de a produce efecte juridice”. Primele de asigurare ale PAID sunt de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 de euro, şi de 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro. Poliţia obligatorie asigură trei riscuri de bază: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Pe langă asigurarea obligatorie, poţi incheia o altă poliţă, facultativă, care să acopere şi alte riscuri cum ar fi incendiul sau furtul din locuinţă.
Sălajul – pe ultimul loc la asigurări de locuinţe
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...