Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj desfășoară o amplă acțiune de tip „Razie” în localitatea Șimleu Silvaniei.

Scopul acțiunii este prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, în special a celor comise cu violență, monitorizarea și sancționarea abaterilor din trafic, verificarea modului în care sunt respectate normele de conviețuire socială și ordinea publică.

De la primele ore ale dimineții, oamenii legii au oprit autovehicule în trafic, au patrulat pe străzi, au efectuat trei percheziții domiciliare și fac verificări la agenți economici.

În această acțiune sunt angrenați polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi și substanțe periculoase, polițiști de la protecția animalelor, luptători de la acțiuni speciale, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj și un echipaj canin.

Acțiunea face parte dintr-o serie de măsuri dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracțiunilor de orice fel și asigurarea unui climat optim de siguranță pentru cetățeni.