Prin Sfânta Cununie se constituie celula sfântă a vieţii, sub binecuvântarea lui Dumnezeu, aceasta conferindu-i sens; atât în realitatea socială, cât şi în realitatea creştină. Taina Cununiei este un moment frumos şi sfânt, aşteptat cu atâta emoţie de către miri şi de către părinţi, pentru care ei se roagă mult.
Credem că, din dorinţa de a păstra pecetea sacralităţii şi de a pune “piatra din capul unghiului”, cei doi tineri, NICOLAS şi RALUCA, şi-au spus “Da” în faţa Sfântului Altar, s-au împărtăşit din harul dumnezeiesc, prin Taina Cununiei, la care a participat în mod direct, Domnul Însuşi, aşa cum a fost la Nunta din Cana Ga-lileii, când şi-a arătat Slava Sa şi a făcut prima minune.
Am fost părtaşi cu toţii la bucuria întemeierii noii familii: cei doi preoţi: Pr. Ioan Avram şi Pr. Ovidiu Pop; Corul “Gloria Dei”- condus de d-na. prof. Maria Porumb; invitaţi din partea miresei, dar şi peste 70 de invitaţi din partea mirelui, veniţi tocmai din Franţa.
Dornici să cunoască tradiţiile şi specificul satului românesc, aleasa asistenţă a participat la săvârşirea logodnei, prin punerea inelelor, în Bisericuţa din lemn, cu hra-mul “Sf. Nicolae”, în care s-au rugat moşii şi strămoşii noştri, încă din anul 1730, iar apoi Taina Cununiei s-a oficiat alături, în biserica nouă (din anul 2008, cu hramul “Naşterea Maicii Domnului”). Corul i-a întâmpinat pe miri cu “Imnul mirilor”, apoi a dat răspunsurile la Sf. Cununie, într-o atmosferă de sfinţenie şi sobrietate. Apostolul citit, din Sf. Apostol Pavel, stop_coloana explică această taină mai presus de taine, prin relaţia lui Hristos cu biserica, fiind cap al Bisericii. Cuvintele de învăţătură ale preoţilor au subliniat ideea prezenţei lui Dumnezeu în călătoria vieţii, în viaţa de fa-milie şi în educaţia pruncilor. Tinerii să se bucure de darurile cereşti, chiar şi în această lume, prea materialistă şi egoistă, chiar în condiţiile secularizării şi minimalizării celor sfinte.
Un moment deosebit de înălţător a fost cel al rostirii Rugăciunii Domneşti (Le Notre Pere) în limba franceză, de către întreaga asistenţă. Toţi ne-am rugat pentru binecuvântarea familiei, pentru fericire, pentru cei doi tineri care şi-au unit destinele.
“La mulţi ani!”, “La mulţi ani” – şi “Dumnezeu să fie pururea cu voi”, le-a intonat corul, amplificând atmosfera de bucurie.
Suntem convinşi că ziua de 12 iulie 2014 va rămâne înscrisă în “Cartea de Aur” a familiei, păstrând amintirea celei mai frumoase clipe, cu încărcătura de vise şi proiecte realizabile şi cu dragostea celor din jur.
Paroh,
Preot Ovidiu Pop