Acesta este motto-ul proiectului Femina, prin care se doreste constientizarea angajatorilor si angajatilor ca exista o legislatie cu privire la drepturile femeilor si la egalitatea de sanse.
In cadrul Proiectului Femina, proiect cofinantat din Fondul European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investesste in oameniI, Institutia Prefectului judetului Salaj a distribuit Ghidul de bune practici privind respectarea egalitatii de gen si de sanse pe piata muncii. „Este ultimul proiect in care m-am implicat in calitate de subprefect. Practic, imi inchei mandatul de subprefect incercand sa promovez, ca intotdeauna, drepturile femeilor”, a declarat Onorica Abrudanu. Institutia Prefectului a acceptat sa participe la acest proiect semnand colaborarea inca de la sfarsitul lunii martie. Iulia David, cea care a ramas sa se ocupe in continuare de promovarea proiectului in Prefectura si in randurile femeilor din Salaj, spune ca este foarte important ca femeile sa-si cunoasca drepturile la locul de munca, ca legea le protejeaza pe femei privind egalitatea de sanse si ca protejeaza maternitatea. Ghidul distribuit la peste 100 de angajati si tineri aflati in practica la Prefectura cuprinde recomandari pentru angajatori si pentru angajati referitoare la evitarea fenomenului de mobbing – hartuire la locul de munca, drepturile gravidelor si protectia maternitatii.
Tot in cadrul Proiectului Femina a fost elaborat Raportul Femina pe 2011, material editat cu sprijinul Grupului Blockbuster Media si INSOMAR. Studiul respectarii egalitatii de gen pentru Romania nu arata prea incurajator, deoarece femeile care se confrunta cu situatii de discriminare la locul de munca in general aleg pasivitatea si lipsa de reactie pentru a evita blamarea sociala.