Cultura morcovilor se practică cel mai mult in camp descoperit. Se pretează pentru exploataţii mici şi mijlocii. Soiurile recomandate pentru cultivare sunt: Bangor H, Nantes, Nassau H pentru cultura timpurie şi Chenenay, Karlena, Fontana H pentru cultura tarzie. Semănatul se face primăvara, intre 1-25 martie, in funcţie de condiţiile agrometeorologice şi vara intre 15-30 iunie, la adancimea de 1,5 – 2,5 centimetri ăn benzi Semănătura se lucrează cu tăvălugul pentru a pune sămanţa in contact cu solul. Lucrările de ingrijire constau in combarerea crustei, afanarea solului, plivitul, răritul, combaterea buruienilor, fertilizarea cu azot etc. Se fac tratamente contra manei, putregaiului negru şi muştei morcovului.
O lucrare foarte importantă pentru morcov , care se face de obicei in două reprize este răritul. Primul rărit se execută cam la trei săptămani după răsărire, in urma lui plantele rămanand distanţate la 6-7 centimetri. Al doilea rărit urmează după alte două trei săptămani, după care plantele răman distanţate la 12-14 centimetri pe rand. Morcovii rezultaţi din cel de al doilea rărit pot fi daţi spre consum. Răritul se face după o ploaie, pe solul reavăn, pentru a nu deranja plantele care răman in cultură.