Pomicultura şi viticultura
In ceea ce priveşte pomicultura, se fac plantări pe suprafeţe noi sau se completează golurile din plantaţiile deja existente. Se continuă tăierile de formare in livezile tinere, in paralele cu cele de rodire. Se văruiesc trunchiurile pomilor. Pentru viticultori, dacă timpul permite se trece la dezgropatul viţei. Se fac tăierile de rodire şi copcitul. Se incepe cercuitul şi legatul coardelor tăiate. Se aplică ingrăşăminte chimice şi organice. Se lucrează solul intre randuri. Se completează golul in viile existente. Se fac tratamente fitosanitare recomandate pentru perioada de repaus impotriva unor boli şi dăunători.
Apicultura
Pentru următoarea perioadă activitatea apicultorilor se concentrează asupra stimulării şi supravegherea zborului general de curăţire al familiilor de albine, in special in perioada de primăvară timpurie. Apicultorii trebuie să aplice tratamentele indicate in combaterea bolilor in stupinele infectate, precum şi efectuarea reviziei sumare, de primăvară in stupină, in zilele mai călduroase.
Zootehnie
Un rol important il reprezintă asigurarea mişcării animalelor, in special la bovine, urmărirea fătărilor la ovine şi asigurarea unui regim de furajare optim pentru mieii obţinuţi. Pentru crescătorii de păsări, un aspect important il reprezintă inceperea incubaţiei tradiţionale a ouălor de găină.