Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat ieri ca incepand din anul scolar 2013 – 2014 vor exista evaluari nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, el spunand ca este necesara o astfel de masura in conditiile in care pana la clasa a VIII-a nu exista nicio evaluare. „Este vorba de sistemul de evaluare periodica, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a si la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educatiei, este o idee pe care institutiile specializate in stiintele educatiei din tara si din strainatate o studiaza de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie sa introducem aceasta evaluare este acela ca noi, in sistemul nostru de educatie, pana la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem.
Evaluarea nationala este prima evaluare dupa ani buni de scoala. Sa nu ne miram cand constatam ca 25 la suta din copiii nostri nu reusesc sa ia nota 5 la doua examene. Ma rog, nu sunt usoare, dar nu sunt nici grele, sunt exa-mene de evaluare nationala, matematica si romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a”, a declarat ministrul Educatiei, preluat de Mediafax.
Pricopie spune ca in absenta unor verificari si evaluari de sistem este imposibil sa fie facute „calibrari de sistem”, iar prin introducerea evaluarilor nationale si la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a se poate urmari mai bine cum evolueaza fiecare elev, dar si daca si unde sunt probleme la nivel de scoala, de clasa sau de elev. „Acest sistem va deveni standard incepand cu anul scolar 2013 – 2014. Prin urmare, dupa cativa ani de gradinita, dupa clasa pregatitoare, dupa clasa I, ajungem in clasa a II-a si putem sa vedem care este nivelul elevilor, iar informatiile respective le putem folosi pentru a vedea unde avem vulnerabilitati, unde sunt pro-bleme, la nivel de scoli, la ni-vel clase, chiar la nivel de elev in raport cu ceilalti elevi”, a explicat Remus Pricopie, care a facut aceste declaratii la Eforie Sud, la deschiderea scolii de Vara pentru dascalii romani din tara si de peste hotare. La acest eveniment, care se desfasoara pana sambata, sunt prezente aproximativ 260 de cadre didactice din 27 de judete si din Bucuresti.
Se introduc evaluari nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...