Termenul pentru depunerea proiectelor pentru masura 121 a fost prelungit inca o data. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a prelungit termenul limita de depunere a proiectelor pana la sfarsitul lunii august. Masura 121 este dedicata fermelor de familie si este destinata modernizarii exploatatiilor agricole. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a deschis, in luna iunie, sesiunea de depunere a proiectelor pentru dezvoltarea fermelor familiale, suma alocata acestei sesiuni fiind de 50 de milioane de euro. Pentru ca fermierii nu dispun de fonduri proprii ca sa-si asigure cofinantarea, nu s-au depus decat 165 de proiecte pana in prezent, in toata tara. MADR a intervenit pentru a ajuta agricultorii sa acceseze microcredite, in limita a 75.000 de euro, pentru a-si asigura cofinantarea. Desi legislatia a fost aprobata, deocamdata nu au fost desemnate institutiile finaciar-bancare care se vor ocupa de aceasta procedura. Ferma de familie produce pentru consum propriu, iar surplusul este comercializat. Activitatile din cadrul fermei sunt realizate, in principal, de catre membrii familiei. Dimensiunea economica a fermei de familie poate fi intre 2-50 UDE (unitate de dimensiune economica). Salajenii pot depune cererile de finantare pentru masura 121 la oficiile judetene ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit pana in data de 30 august.
Micii fermieri sunt prea saraci ca sa ajunga la banii gratis de la UE
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...