Lipsita de sustinerea Bibliotecii Judetene pentru intalnirea cu publicul programata saptamana trecuta, scriitoarea Ella Veres se va intalni maine la ora 16,00 cu salajenii in cadrul Cenaclului literar „Silvania”.
Plecata din Zalau in urma cu 20 de ani, scriitoarea Ella Veres, apreciata in prezent in lumea literara la New York, se va intalni maine la ora 16,00 cu toti cei care doresc sa-i cunoasca opera in cadrul Cenaclului literar „Silvania” in sala 4 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Zalau. Intalnirea este organizata cu sprijinul directorului Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Daniel Sauca, dupa ce intalnirea programata pentru saptamana trecuta la Biblioteca Judeteana a esuat din cauza lipsei de sustinere a directoarei Florica Pop, care a apreciat ca opera autoarei nu trebuie promovata in Salaj.
Fata in fata cu Salajul
Demersurile pentru organizarea evenimentului au fost facute inca din cursul saptamanii trecute. „Am facut un afis pentru eveniment, l-am distribuit si am trimis un comunicat de presa. Intalnirea este deschisa, sunt asteptati toti cei interesati. Membrii Cenaclului literar „Silvania”, care sunt in localitate momentan, vor fi alaturi de doamna Veres”, spune Daniel Hoblea, unul dintre organizatori. Ella Veres spune ca asteapta cu drag acest eveniment, cu atat mai mult cu cat a ajuns atat de greu la realizarea sa. „Abia astept sa ajung fata in fata cu salajenii. Eu invit pe toata lumea interesata de ceea ce scriu. O invit si pe doamna Florica Pop”, spune scriitoarea.
Intre timp, Ella Veres si-a continuat activitatea pe plaiurile salajene. „Am fost prin cateva sate din judet, am mai luat interviuri de la oameni frumosi si nu m-am oprit din lucru. Momentan sunt la Radio Cluj, intr-o vizita de lucru”, mai spune autoarea, care este in acelasi timp si corespondentul Radio Cluj in America. Ella Veres s-a nascut in Salaj si a luat calea Americii in urma cu ani buni. De-a lungul timpului a cunoscut afirmarea in New York, unde ii sunt jucate piesele de teatru. Pe langa aceste activitati, Ella Veres se poate lauda si cu actiunile organizate in scop social, in cadrul carora lupta impotriva efectelor alcoolului in viata persoanelor consumatoare si pentru integrarea in societate a minoritatilor etnice.
Autoarea se simte jugnita de directoarea bilbliotecii
Ella Veres este autoarea unor piese ca „Prinzandu-mi drumul meu prin America”, „Arzand altarul agresorului meu”, dar si a expozitiei foto „Adio, Transilvania mea!”, organizata la Zalau in urma cu 11 ani, s-a intors in orasul natal pentru a prezenta cartile „O trecut si asta” – memo-riile unui veteran de razboi din Sanmihaiu Almasului si „Molima. Raiul si Iadul pre pamant” – colaje dramatice din interviurile realizate pe probleme sociale. Intr-un numar precedent am prezentat nemultumirile scriitoarei, care a fost jignita de faptul ca directorul Bibliotecii Judetene din Zalau, Florica Pop, i-a refuzat sprijinul si a incercat sa propage ideea ca textele sunt vulgare. „Exista un singur material care are un limbaj mai pretentios, dar daca cineva il citeste isi sa seama ca am construit un personaj care si-a distrus viata cu consumul de droguri si a ajuns la o anumita varsta sa fabuleze. In lectura programata in prima faza la biblioteca nici nu s-a pus problema sa citim acele fragmente. Daca exista pasaje in care sunt folosite anumite cuvinte, considerate obscene, nu inseamna ca sunt un scriitor care scrie vulgaritati sau ca scrierile mele sunt indecente”, sustine Ella Veres.
Scriitoarea Ella Veres isi da intalnire cu salajenii la Cenaclul „Silvania”
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...