Datele Eurostat arata ca unul din zece angajati din UE, in varsta de 18 ani sau peste, se confrunta cu riscul saraciei in 2018. In ultimii ani, aceasta pondere a crescut de la 8,6% in 2008, la 9,5% in 2018.
Romania a ajuns sa fie statul membru cu cea mai ridicata pondere a riscului de saracie in randul persoanelor cu un loc de munca, arata datele publicate vineri, 31 ianuarie 2020, de Eurostat.
Riscul de saracie in randul persoanelor cu un loc de munca din UE este putin mai mare pentru barbati decat pentru femei: in 2018, 9,9% dintre barbatii angajati se aflau in pragul saraciei, comparativ cu 9,1% dintre femei.
Muncitorii cu jumatate de norma si angajatii cu contracte temporare se confrunta cu un risc mai mare de saracie decat cei care lucreaza cu norma intreaga si care au contracte permanente. In 2018, lucratorii cu jumatate de norma din UE prezentau un risc dublu de saracie (15,7%) decat cei angajati cu norma intreaga (7,8%), in timp ce angajatii cu locuri de munca temporare au avut un risc de aproape trei ori mai mare (16,2%) fata de cei cu locuri de munca permanente (6,1%).
Ratele pentru riscul de saracie in randul persoanelor cu un loc de munca au variat in statele membre ale UE: cele mai mari rate au fost observate in Romania (15,3%), Luxemburg (13,5%), Spania (12,9%), Italia (12,2%), Regatul Unit (11,3%) si Grecia (11,0%), in timp ce cele mai mici rate s-au inregistrat in Finlanda (3,1%), Cehia (3,4%), Irlanda (4,9%), Belgia si Croatia (ambele 5,2%), precum si Danemarca (5,4%).
Romania: cea mai ridicata pondere a riscului de saracie in randul persoanelor angajate din UE
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...