In iarna, Zalaul a fost zguduit de drama provocata de un accident de masina in care trei tineri au murit si alti doi au fost in coma. Zilele trecute, o alta drama, soldata cu moartea unei tinere de 17 ani din Zalau, ne-a amintit cata durere poate provoca neatentia la volan. Daca e vorba de neatentie. Pentru ca in cele doua cazuri pomenite, dar si in alte accidente produse in acest an, a fost vorba despre implicarea unor masini de viteza conduse de tineri teribilisti. Aflati la o varsta la care vor sa iasa in evidenta prin orice mijloace, tentatia actelor teribiliste se combina cu mijloacele pe care le au la indemana si pe care, din pacate, le pun la dispozitia lor tocmai cei care trebuie sa-i protejeze. Vorbim aici de parinti. Se spune ca drumul spre iad este pavat cu intentii bune si stim ca parintii acestor tineri care si-au pierdut viata in accidentele de circulatie din acest an nu au avut intentii malefice. Au vrut sa le ofere copiilor lor tot ceea ce au putut mai bun si le-au pus la indemana masinile care i-au dus in mormant. Prea tineri sa aiba exercitiul prudentei, au marsat pe ideea de distractie si au vrut sa dovedeasca ceva prietenilor pe care i-au plimbat cu masina: ca sunt soferi buni, ca le place viteza, ca nu le este frica. Poate, odata cu cheile masinii, ar trebui sa li se repete, pana la iritare, ca nu este de joaca. Sau poate n-ar trebui lasati singuri pana nu constientizeaza gravitatea si responsabilitatea a ceea ce fac. Pentru ca unii dintre noi credem ca nu esti niciodata prea tanar ca sa conduci, insa, in acelasi timp, ar trebui sa ne gandim ca nu esti niciodata indeajuns de batran ca sa mori.
Responsabilitatea nu vine odata cu cheile masinii
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...