Imediat ce legea referendumului – care reduce numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale permanente la pragul de 30 la suta – a fost votata in luna mai, Puterea parea dezamagita de faptul ca aceasta nu va putea fi aplicata decat de anul viitor. Asa spun prevederile actualei Constitutii. Dupa ce s-au fript cu referendumul de demitere a presedintelui Basescu, de anul trecut, cand pragul de validare era de 50 la suta, actuala Putere nu mai vrea sa riste sa nu treaca nici Constitutia modificata. Daca nu se revizuieste Constitutia, nu se poate face nici regionalizarea. „Regionalizare” a devenit un cuvant atat de cunoscut noua, tuturor, si atat de drag guvernantilor, pe cat de cunoscut si de urat ne-a devenit cuvantul „criza”. Dupa ce judecatorii Curtii Constitutionale au respins, pe 26 iunie, sesizarea de neconstitutionalitate depusa de opozitie impotriva modificarii legii referendumului, vicepremierul Liviu Dragnea spunea ca referendumul ar putea avea loc in octombrie 2013, chiar daca prevederile actualei constitutii, care este inca in vigoare, spun altceva. N-a trecut mult timp si USL si-a dat seama ca regionalizarea se poate face si „la negru”, fara sa mai astepte pana anul viitor. Ofticati de faptul ca rezultatele oficiale ale recensamantului din 2011, pu-blicate la inceputul lunii iulie, aratau ca Traian Basescu ar fi fost demis daca datele oficiale ale recensamantului ar fi fost validate si publicate mai repede, actualii guvernanti s-au hotarat sa aplice si ei „smecherii”. Adica au inceput deja regionalizarea institutiilor. Mai intai ANAF-ul. Acum au anuntat ca si Serviciul de Ambulanta va fi regionalizat. Vor urma si alte institutii. Nu se mai asteapta pana se modifica Constitutia si pana se hotaraste la referendum daca oamenii vor regionalizare administrativ teritoriala sau nu. Pana la regionalizarea „pe bune”, judetele vor mai ramane doar cu „carcasa”. Si cu numele. In rest, dam telefon la Cluj ca sa stim cum stam cu finantele si impozitele si ca sa chemam ambulanta.
Regionalizarea „la negru”
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...