Profesorului zalauan Mircea Lascu i se pretind despagubiri de un milion de euro de catre parintii Dianei Rotaru, eleva de 13 ani care a murit in urma cu un an in tabara pentru olimpicii la matematica organizata de Lascu la Busteni, scrie cancan.ro, care o citeaza pe avocata familiei, Iulia Babeanu. Urmatoarea infatisare, cea de-a patra, in procesul penal intentat profesorului Lascu in noiembrie anul trecut va avea loc in 5 martie, la judecatoria Sinaia. Mircea Mihai Lascu a fost trimis in judecata sub acuzatia de ucidere din culpa. Asociatia Math Time Zalau, al carui reprezentant legal este profesorul Mircea Lascu, este parte responsabila civilmente, iar parintii fetei s-au constituit parte civila în acest proces.
În 8 ianuarie 2013, Diana Elena Rotaru, eleva la scoala nr. 56 „Jose Marti” din Bucuresti, a fost gasita inconstienta în apropierea zidului vilei în care erau cazati copiii. Ea era în coma profunda si soc hipotermic, cu o temperatura a corpului de 19,5 grade. Adolescenta a stat în frig câteva ore, medicii fiind nevoiti sa-i scoata cu târnacopul parul prins în gheata, pentru a o putea urca în ambulanta si transporta la spital. Fata, care avea politraumatisme ca urmare a caderii de la înaltime, a fost transportata la spitalul din Sinaia, însa a murit dupa ce a facut de mai multe ori stop cardio-respirator. Necropsia efectuata la Serviciul de Medicina Legala a aratat ca fata consumase alcool si avea o alcoolemie de 0,9.
Profesorul Mircea Lascu este pensionar, iar prin asociatia Math Time Zalau, pe care o detine, îi sprijina pe elevii olimpici la matematica. Profesorul Mircea Lascu s-a retras din invatamant in anul 1995, ultima data fiind profesor de matematica la Liceul de Matematica-Fizica din Zalau. Era cunoscut drept unul dintre cei mai buni profesori de matematica pe care i-a dat Salajul. S-a mutat la Bucuresti pentru a se ocupa de editura pe care a infiintat-o – Gil, fiind cunoscut pentru initiative de promovare a performantelor copiilor. Potrivit datelor postate pe internet de profesorul Mircea Lascu, la tabara de la Busteni au fost acceptati 22 de elevi olimpici la matematica din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a si a X-a, insotiti de cadre didactice, programul incluzand zilnic sase ore de matematica, nivel avansat.