Suedezii au dat unda verde la sase producatori salajeni pentru ca preparatele lor sa intre in gastronomia turistica.
Sase mici producatori de preparate traditionale au fost selectati de catre consiliul Judetean pentru a fi evaluati de partenerii suedezi in cadrul proiectului de schimb de bune practici “Gastur – promovarea gastronomiei locale”. Marti si miercuri, partenerii suedezi i-au vizitat pe cei sase producatori salajeni, pentru a vedea care sunt ideile lor pentru dezvoltarea propriilor afaceri ca produs turistic. Potrivit Alinei Salajan, responsabilul proiectului din partea Consiliului Judetean, s-a creat o baza de date cu 40 de mici firme care se ocupa cu produse traditionale, din care au fost selectate sase pentru aceasta etapa a proiectului. Evaluarile suederilor au avut loc la SC Spumante Silvania SA pentru sampanie, la ferma familiala Petru Dura pentru produse din lapte de vaca, la SC Vala Barcaului SRL pentru produse apicole, la SC Siciliana SRL pentru produse traditionale din carne, la SC Prodcom Oblio SRL pentru produse traditionale de patiserie si la ferma familiala Ghiurutan pentru produse din lapte de capra. Suedezii s-au aratat etuziasmati ca aici, in judetul nostru, mestesugurile si metodele de producere a produselor gastronomice s-au conservat si se poate exploata acest lucru si din punct de vedere turistic.
Produsele traditionale salajene ii fascineaza pe suedezi
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...