Anul acesta, in Salaj,18 unitati de invatamant din mediul rural nu au primit aviz sa-nitar de functionare, principalele motive pentru neacor-darea autorizatiilor fiind lipsa grupurilor sanitare conforme sau lipsa apei potabile curente. La inceputul lunii in curs, Gheor-ghe Bancea, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Salaj, ne declara ca „in perioada urmatoare se va institui o comisie mixta formata din reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) si ai Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), care va controla aceste unitati scolare si se vor aduce solutii pentru ca ele sa functioneze”. Ieri am luat legatura cu seful invatamantului salajean pentru a afla ce masuri a luat Comisia vizavi de aceasta situatie. Inca de la inceput, Gheorghe Bancea a tinut sa faca o precizare: „Faptul ca scolile nu au primit autorizatie sanitara de functionare nu inseamna ca sunt in situatie catastrofala, iar unitatile pot sa functioneze, avand cele necesare procesului de invatamant”. Bancea a adaugat ca aceste scoli vor primi avize provizorii de functionare de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Salaj pana cand vor indeplini toate conditiile pentru a fi autorizate din punct de vedere sanitar. Exemple in acest sens sunt Scoala Gimnaziala din Banisor si gradinita din aceeasi localitate, care sunt in curs de reabilitare.
Procesul de invatamant se desfasoara normal si fara autorizatie de functionare
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...