Aleşii locali s-au plans că Garda de Mediu acordă amenzi fără a face campanii de prevenire.
Multe şi pestriţe au fost problemele care s-au ridicat la intalnirea de lucru cu reprezentanţii autorităţilor locale a unor autorităţi judeţene şi directori ai serviciilor deconcentrate, intalnire organizată ieri de Filiala Judeţeană Sălaj a Asociaţiei Comunelor din Romania la Căminul cultural din Meseşenii de Jos. Şi-au făcut prezenţa prefectul Vegh Alexandru, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cristian Ionescu, Ionel Ciunt, administratorul public al judeţului, Matolcsi Elisabeta (AJPS), Csutak Erszebet (Garda de Mediu), Daniela Biriş (ITM), Virgil Ţurcaş (APIA) şi in jur de vreo 50 de primari ai comunelor sălăjene.
Seara aleşilor locali
Primarul de Meseşeni, Sandu Berceanu, preşedin-tele filialei antemenţionate şi totodată vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din Romania a ieşit in… public cu ştirea că in perioada 26-29 mai la Meseşeni va avea loc şedinţa Consiliului director la nivel naţional. Tot in această perioadă se va ţine „Seara aleşilor locali”, manifestare cu prilejul căreia vor fi premiaţi primarii de 3,4 şi 5 stele. Berceanu a mai precizat că a luat fiinţă Corpul de audit al asociaţiei şi că se intensifică pregătirea experţilor regionali prin organizarea de vizite in unităţi teritorial administrative din alte ţări.
Amenzi prea multe
Sălajul va avea 15 camere agricole
Referitor la infiinţarea camerelor agricole zonale din Sălaj, Virgil Ţurcaş, director APIA- Centrul Judeţean Sălaj, a prezentat situaţia la zi. S-au stabilit astfel 15 camere agricole zonale, care trebuie să includă minim 1.000 de fermieri. Totodată s-a precizat că in perioada imediat următoare vor avea loc alegeri pentru structurile zonale ale fermierilor şi a camerei agricole judeţene. Cat despre alegeri incă nu s-a stabilit dacă ele vor avea loc intr-un centru de comună ori in toate centrele de comună cuprinse de camera agricolă zonală. Ţurcaş a făcut apel la primarii comunelor in care vor exista camere agricole locale să pună la dispoziţie spaţiul necesar pentru desfăşurarea activităţii acestora. Spre sfarşitul intalnirii prefectul Vegh le-a recomandat primarilor prezenţi să controleze cum şi cui s-au dat păşunile in folosinţă şi mai ales cum sunt utilizate subvenţiile de la APIA pentru pajişti. A urmat bineinţeles bograciul nelipsit de la un astfel de eveniment şi bisericuţele intre primari, cu logos alimentat de licorile domnului Bachus.