Zeci de oameni de afaceri sălăjeni au participat, marți, 22 octombrie, la o întâlnire cu șefii energiei din România. Au venit la la Zalău Sebastian Burduja, ministrul Energiei, vicepreședintele ANRE, Mircea Man, directorul general Distribuție Energie Electrică România, Mihaela Suciu, precum și alți specialiști din domeniu, care au discutat cu mediul privat sălăjean.

Energia este o resursă care impactează toate sectoarele economice. De aceea, interesul față de evoluția pieței energiei electrice din România, în următorii ani, este unul crescut pentru oamenii de afaceri.

“Sunt convins că întâlnirea de azi a fost extrem de utilă pentru toți cei prezenți. (…) Pentru a construi un mediu de business flexibil, predictibil și stabil este nevoie ca cele două agende, a decidenților și a mediului privat să fie aliniate. (…) Anul 2025 nu va fi un an al decontului pentru mediul de afaceri. (…) La nivel local, în ultimii ani, s-a recuperat mult din decalajul existent raportat la județele din regiunea de nord-vest și nu vom permite niciun regres care poate afecta acest trend ascendent. Motoarele competitivității mediului antreprenorial sălăjean rămân pornite. Vom fi parteneri corecți și de încredere pentru a consolida acest drum al dezvoltării comunității sălăjene”, a declarat în cadrul întâlnirii vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, fost ministru al Energiei.

Șefii energiei din România s-au aflat în Sălaj pentru a participa la inaugurarea parcului fotovoltaic de la Sărmășag, cel mai mare de acest fel din județul Sălaj.