Distribuirea produselor lactate, a cornurilor și a merelor în școli va fi însoțită, în acest an școlar, și de lecții despre importanța lor pentru sănătate.
Comisia Județeană “Programul pentru Școli al României”, întrunită în ședință săptămâna trecută, a votat, în unanimitate, măsurile educative care însoțesc distribuția fructelor și produselor lactate în cadrul “Programului pentru Şcoli al României”, în Sălaj, măsuri ce urmează să fie implementate în toate unitățile de învățământ din județ, în anul școlar 2024-2025.
Potrivit deciziei adoptate, pentru toţi elevii din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi special se va organiza o oră de educaţie pentru sănătate care însoţeşte distribuţia de fructe şi legume cu Tema: “Rolul fructelor şi legumelor pentru sănătatea organismului”, respectiv o oră de educaţie pentru sănătate care însoţeşte distribuţia de lapte şi produse lactate cu Tema: “Importanţa laptelui şi a produselor lactate pentru o creştere sănătoasă”.
Rolul acestor activităţi, explică autoritățile, vizează “înţelegerea şi formarea unui stil de viaţă inteligent şi sănătos; conştientizarea preşcolarilor şi elevilor asupra unei alimentaţii sănătoase bazate pe consumul de fructe şi legume proaspete, lapte şi produse lactate; deprinderea şi fixarea unor obiceiuri alimentare sănătoase în rândul copiilor şi prevenirea diferitelor afecţuni de sănătate (diabet, boli cardiovasculare, obezitate infantilă); creşterea pe termen scurt şi pe termen lung a consumului de fructe şi legume, lapte şi produse lactate în dieta copiilor şi creşterea gradului de informare despre tipurile de produse alimentare locale şi despre combaterea risipei de alimente”.