Austriecii de la Enery au inaugurat, la Sărmășag, cel mai nou și mai mare parc fotovoltaic al companiei. Cu o capacitate instalată de 51,4 MWp, parcul fotovoltaic de la Sărmășag urmează să genereze anual 64,8 GWh de energie curată, alimentând echivalentul a 38.270 de gospodării și contribuind la o reducere semnificativă a emisiilor de CO2, cu 16.208 tone anual.

Energia ce urmează a fi produsă la Sărmășag a fost cumpărată deja în avans de către Ursus Breweries, cel mai mare producător de bere din România, parte a Asahi Europe & International..

O caracteristică a parcului fotovoltaic de la Sărmășag o reprezintă sistemul de stocare a energiei cu baterii de 22 MWh (BESS), care va fi pe deplin operațional până la sfârșitul anului. Sistemul include 11 containere, fiecare cu o capacitate de 2 MWh, împreună cu un transformator dedicat, oferind stabilitate și flexibilitate rețelei de energie.

Investiția de la Sărmășag are o valoare totală de peste 52 de milioane de euro, din care 13,7 milioane de euro sunt din PNRR, iar restul finanțării a fost obținut printr-un împrumut acordat de UniCredit Bank.

La inaugurarea parcului fotovoltaic de la Sărmășag au participat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Mircea Man, primarul localității Sărmășag, Attila Janos Dombi, Richard Koenig, Chief Executive Officer al Enery, și Lukas Nemec, Chief Operations Officer al Enery. 

Enery este un furnizor independent de energie regenerabilă, care generează în prezent aproape 700 GWh de electricitate, dintr-o capacitate instalată de 490 MW, și care alimentează echivalentul a 277.706 gospodării. Planurile companiei, aflate în derulare în 11 țări, includ proiecte de dezvoltare de peste 8 GW.