Strugurii se pot pastra pe rafturi la camara sau pe stelaje la pod, dar cel mai recomandabil este sa se pastreze atarnati. Este bine de stiut ca nu toate soiurile de struguri se pot pastra, ci numai acele cu boabele tari cum saunt:Coarna, Cardinal, Napoleon, Muscat, Hamburg.
Se aleg strugurii bine copti, deoarece nu se mai coc in timp Se taie cu coditele mai lungi si chiar cu o parte din coarda. Capatul superior al corzii se parafineaza, iar cel inferior se introduce intr-un borcan cu apa, in care se adauga cativa carbuni de lemn ca sa nu putrezeasca corzile. Se curata ciorchinii, indepartand boabele stricate cu o foarfeca, dupa care se aseaza la pastrat pe rafturi sau pe stelaje.
Daca strugurii se pastreaza atarnati, se leaga fiecare ciorchine de strugure cu o sforicica si se atarna pe o franghie fixata in camara sau in pod, la o distanta de 30-40 de centimatri mai jos de la tavan, pentru a putea fi controlati in timpul pastrarii. Indiferent pentru care metoda se pastrare s-a optat, ciorchinii se aseaza la distanta intre ei, fara sa se atinga, fiindca daca unul prinde mucegai exista pericolul de a trece si la ceilalti. Strugurii se controleaza din cand in cand, indepartand boabele stricate.