Membrii Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Ovine din Salaj sunt nemultuiti de aplicarea impozitului pe animale. Potrivit lui Dumitru Ardelean, presedintele asociatiei, in aceste zile crescatorii de ovine din Salaj au strans semnaturi pentru a inainta un memoriu la Ministerul Finantelor Publice prin care solicita amanarea aplicarii impozitului sau reducerea fiscalitatii in acest domeniu. In memoriul Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Ovine sunt formulate doua propuneri pe care Ministerul Finantelor le poate lua in calcul pentru sprijinirea sectorului zootehnic. Crescatorii salajeni de ovine atrag atentia ca exploatatiile agricole din acest domeniu nu sunt pregatite inca pentru aplicarea impozitului incepand cu anul 2013 si din acest motiv ar trebui amanata aplicarea lui. O a doua varianta sprijinita de Asociatia Judeteana a Crescatorilor de Ovine din Salaj, dar si de alte asociatii profesionale ale crescatorilor de animale, este aceea de a aplica un impozit de un leu pe cap de ovina pentru exploatatiile care au intre 100 si 500 de capete de oi. Prin modificarile aduse Codului Fiscal, impozitul pe cap de animal (oaie, capra) s-a stabilit la 1,97 de lei.
„Daca nu sprijinim fermierii sa fie impozite mai mici, zootehnia din Salaj va cadea rau de tot, este de parere Ardelean. La nivelul actual al impozitului, micii producatori dispar obli-gatoriu din randul crescatorilor de ovine”.
In prezent, Romania ocupa locul IV la nivelul Uniunii Europene la specia ovine, cu un efectiv de 8,8 milioane de capete. In judetul Salaj, in prezent crescatorii au in saivane 230.000 de capete de ovine si caprine.
Oierii salajeni vor amanarea si reducerea impozitului pe cap de animal
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...