Nu trece o zi fara sa aflam noi cazuri de incalcare a legii in tari ale Uniunii Europene facute de cetateni romani. Toate jurnalele si ziarele relateaza obsesiv crime, furturi, violuri si alte infractiuni ale compatriotilor nostri de ajungem sa credem ca prin strainataturi numai romanii fac legea pres. Adevarul este ca nu tocmai cei mai cuminti dintre noi au ales sa vada cum e aerul prin Franta, Irlanda, Italia sau Germania si, dupa cum se stie, naravul nu dispare cand treci granita. Din pacate, stigmatizarea romanilor de peste hotare este cu atat mai mare cu cat multi politicieni din tarile virusate cu pui de dac isi fac capital de imagine pe seama acestor infractiuni si care ii tin mereu in prim plan. Aceasta abordare duce la o intoleranta crescanda care uneori creeaza reactii negative din partea localnicilor, care se manifesta arareori pasnic, satui si ei de ce se intampla in preajma lor. Eu unul sunt anti-violenta, dar sunt un mare sustinator al pedepsei conform legii a celor care incalca orice norma, cat de mica. Nu zic sa nu fie arestati si condamnati cu maximul pedepsei cei care ucid, violeaza sau fac orice alte fapte criminale, dar a insista asupra faptului ca romanii sunt capul rautatilor in statele UE mi se pare o mare tampenie. Daca as fi cinic mi-as imagina situatii in care infractorii de alte nationalitati din tarile mai sus amintite se bucura ca atentia opiniei publice este atintita asupra romanilor si ei pot sa-si faca nestingheriti mendrele. Nu inteleg lipsa de reactie a Ministerului de Externe si a celorlalte institutii care pot face campanii de sensibilizare in statele in care romanii nu sunt prea apreciati, astfel incat sa se mai estompeze din acest anti-romanism, pe care il resimtim noi, cei din tara, ca sa nu mai vorbim de cei care incearca sa aiba o viata normala peste hotare.
Nu-i dracu’ atat de negru…
Articole
În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...Gata vacanța! A început Modulul 3
Miercuri, 8 ianuarie, elevii s-au întors la cursuri. A început cel de-al treilea modul din acest an școlar, care va dura până în data de 7 februarie, 14 februarie sau 21 februarie, după caz, în funcție de decizia fiecărui inspectorat școlar în parte. Elevii vor avea o vacanță de o săptămână, în perioada 10 februarie – 2 martie 2025, tot la alegerea inspectoratelor școlare. Modulul 4 de cursuri va începe în 17 februarie, 24 februarie sau 3 martie,…
Mai mult...