Rezultatele examenului de Evaluare Națională, înainte de contestații, au fost afișate marți, 29 iunie, pe site-ul http://evaluare.edu.ro/.
În județul Sălaj, niciun elev nu a reușit să obțină media 10.
Au fost doar cinci note de 10 la Limba și literatura română și șapte note de 10 la Matematică.
Cea mai mare medie, 9.95, a obținut-o un candidat de la Colegiul Național “Silvania” Zalău. Alte două medii de 9.92 au fost obținute de elevi de la aceeași unitate de învățământ. Urmează în clasament un candidat de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”, de la clasa maghiară, cu media 9.88. Pe locul 5 în top e un alt elev de la Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”, cu media 9,85.
O surpriză frumoasă a reușit anul acesta Școala Gimnazială Valcău de Jos, unde un elev a obținut media 9.80, (locul 8 la nivel județean, cu nota 9.60 la Limba română și 10 la Matematică), dar și Școala Gimnazială “Marcus Aurelius” Creaca, unde un copil a reușit să obțină media 9.75 (locul 12 la nivel județean, cu nota 9.50 la Limba Română și cu 10 la Matematică), depășind în ierarhie copii de la școli cu renume din municipiu și din celelalte orașe sălăjene.
La Șimleu Silvaniei, cea mai bună medie a fost 9.70, obținută de un copil de la Școala Gimnazială “Silvania” (locul 16).
La Jibou, cea mai mare medie de la Evaluarea Națională este 9.62 (locul 31 la nivel județean) și aparține unui elev de la Liceul Tehnologic “Octavian Goga”.
La Cehu Silvaniei, un copil de la Școala Gimnazială “Andrei Mureșanu” are cea mai mare medie – 9.47 (locul 40).
Rezultate dezamăgitoare la unele școli din municipiu
Elevii de la Colegiul Național “Silvania” s-au prezentat cel mai bine la Evaluarea Națională, aceștia ocupând primele 3 poziții în topul mediilor din județ (o medie de 9.95 și două medii de 9.92).
Urmează Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”, cu o medie maximă de 9.88, care o poziționează pe locul 4 la nivel județean.
La Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, cea mai mare medie, înainte de contestații, este 9.78, la clasa de germană (locul 9).
9.70 este cea mai mare medie de la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” (locul 18 în ierarhia județeană).
La Liceul Sportiv “Avram Iancu”, cea mai mare medie obținută este 9.57 (locul 30).
La Școala Gimnazială “Corneliu Coposu”, 9.50 e cel mai bun rezultat de anul acesta de la Evaluarea Națională (locul 36).
La Liceul de Artă “Ioan Sima”, cea mai bună medie înregistrată anul acesta este 9.17 (locul 107).
La Școala Gimnazială “Iuliu Maniu”, un elev care a obținut media 9.15 a marcat cel mai bun rezultat de la niveul unității de învățământ (locul 111).
La Școala Gimnazială “Porolissum”, nici măcar nu avem medii de 9, cel mai bun rezultat fiind, înainte de contestații, 8.90 (locul 162 în județ).
Rezultate mai frumoase au obținut unii copii de la școlile din Valcău de Jos, Creaca, Bănișor, Borla, Bălan, Horoatu Crasnei, Crasna. E adevărat însă că, per ansamblu, în mediul rural numărul mediilor bune sau de trecere este semnificativ mai redus decât în orașe.
Un sfert dintre elevi nu au reușit să obțină media 5
Din 1.617 elevi așteptați să susțină Evaluarea Națională, s-au prezentat la examene 1.462, restul fiind absenți.
Dintre cei prezenți, 1.110 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce înseamnă un procent de 75.92%.
La proba de Limba și literatura română, 1.146 candidați (78.12%) au obținut note peste sau egale cu 5.
Cele cinci note de 10 de la proba de Limba și literatura română au fost obținute de elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău și Liceul Tehnologic “Octavian Goga” Jibou.
La proba de Matematică, 956 candidați (65.39%) au note peste sau egale cu 5, iar șapte candidați au obținut nota 10.
Notele de 10 s-au acordat unor elevi de la Colegiul Național “Silvania” Zalău, Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu” Zalău, Școala Gimnazială nr.1 Valcău de Jos și Școala Gimnazială “Marcus Aurelius” Creaca.
La Limba și literatura maternă, 339 candidați (din 352 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5 (96.31%), iar șapte candidați au obținut nota 10.
Contestații pot fi depuse până miercuri, 30 iunie, la ora 12:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Rezultatele finale vor fi afișate în data de 4 iulie.
Pai 7 de 10 la mate. Da la clasa de excelenta cns sunt 30 de de absolvenți. Nu trebuia sa ia toți nota 10? Ca doar fac mate la greu.