Motiunea de cenzura initiata de PNL împotriva Cabinetului Dancila ar putea fi dezbatuta si votata saptamana viitoare. Motiunea a fost semnatata de toate partidele din Opozitie, iar pana in prezent se vorbeste de 238 de semnaturi stranse, printe care si cateva de la PSD. Pentru ca motiunea sa fie adoptata si Guvernul Dancila sa fie demis este nevoie de 233 de voturi. Insa se pune intrebarea daca intr-adevar Opozitia doreste sa ajunga la guvernare inainte de alegerile prezidentiale si de cele parlamentare? Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat ca liberalii sunt pregatiti sa-si asume guvernarea, inclusiv sub forma unui guvern minoritar, in cazul în care motiunea de cenzura va trece de votul Parlamentului. In ce priveste USR, presedintele Dan Barna sustinea ca motiunea de cenzura trebuia deja depusa fara sa se tina seama de strangerea semnaturilor necesare trecerii acesteia in Parlament, ceea ce indica o anumita lipsa de experienta parlamentara, ca sa nu mai vorbim de o eventual guvernare din partea acestuia. Din spusele unor parlamentari psd, citati de stiripe surse.ro, amenitarea reala la adresa guvernului Dancila nu vine de la PNL sau USR, pentru ca in ce priveste PNL, parlamentarii acestui partid rar au fost prezenti toti, cu ocazia motiunilor de cenzura.
rn
Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, crede ca motiunea de cenzura nu va trece, acesta a afirmat ca "sa strângi semnaturi e mult mai usor decât sa convingi parlamentari sa fie în sala si sa voteze"
rn
"Motiunea NU TRECE! În urmatoarele zile vom asista cum opozitia formata din CINCI partide se va stradui sa treaca o motiune de cenzura. Ca de obicei, nu au niciun program de guvernare, nici macar o schita, un minim proiect în situatia (putin probabila) în care vor ajunge la guvern. stie cineva care e propunerea lor de prim-ministru?! NU! Tot ce vor e sa darâme si atât!", a scris Marcel Ciolacu pe pagina lui de Facebook.
rn
Daca motiunea va fi depusa pe 30 septembrie, aceasta ar putea fi citita în plenul reunit al Parlamentului în zilele urmatoare, iar votul în plen ar urma sa fie programat în saptamâna 7-11 octombrie. Pe 12 octombrie se da startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, iar in aceste conditii greu de crezut ca aceasta motiune de cenzura va trece.