Pe timpul iernii se pot cultiva cu rezultate bune salata, ridichile de luna, usturoiul, ceapa stufat, patrunjelul, mararul.
Legumele sunt solicitate in tot timpul anului, atat vara cat si iarna. Fiind frig si inghet productia de legume pentru sezonul de iarna se poate obtine numai in rasadnita calda, cu specii mai rezistente la frig si mai putin pretentioase la lumina. Intr-o gospodarie pentru minimul necesar de legume proaspete se poate amenaja o singura rasadnita cu biocombustibil. Producerea unor legume pe timpul iernii nu este complicata. Salata se planteaza in rasadnita in randuri departate la 20 de centimetri unul de altul si la 15 centimetri intre plante pe rand. Adancimea de plantare este pana la primele frunze. In aceeasi rasadnita, in functie de suprafata sa poate planta usturoiul sau ceapa stufat. Acestea se pot recolta, eliberand spatiul pentru salata, al carui volum este in crestere continua si care la randul ei se va recolta, oferind spatiu pentru alte plante. Alte legume, ca ridichile de luna, mararul, patrunjelul se pot cultiva si in rasadnita inlocuind o parte din ceapa sau usturoiul de stufat. Pentru cresterea eficientei spatiului din rasadnita, firele de salata se vor planta astfel: cele din randul urmator, in dreptul mijlocului dintre cele din randul anterior. Dupa lichidarea culturilor sus mentionate se incep lucrarile de pregatire a rasadnitei pentru un alt ciclu de culturi. Pentru aceasta se indeparteaza pamantul folosit, se scoate biocombustibilul racit (gunoiul de grajd) si se dezinfecteaza toata rasadnita. Operatia trebuie sa fie gata pana la sfarsitul lunii ianuarie, cand rasadnita poate primi grupul urmator de legume timpurii asociate: ardei, varza, gulii, castraveti. Cu un efort minim putem obtine legume proaspete toata iarna.