Timp de trei zile, in acest weekend, crasnenii sarba- toresc a XV-a editie a zilelor comunei Crasna. Programul serbarilor este publicat in ziarul nostru. Dintre activitatile importante care vor fi marcate cu prilejul zilelor Crasnei am retinut inaugurarea a doua investitii cu impact social pentru comuna. Va fi inaugurat un centru de fizioterapie in centrul de comuna si doua centre de zi, in localitatile Huseni si Ratin. Primarul Crasnei, Emeric Pop, ne-a spus ca cele doua centre de zi sunt destinate copiilor defavorizati din cele doua localitati. „Proiectul a demarat in 2011 cu bani de la Mi-nisterul Muncii si Banca Mondiala”, ne informeaza primarul din Crasna. „Copiii care au nevoie de sprijin vor fi selectati pe baza unor anchete sociale intocmite de angajati din primaria Crasna. Practic, dupa ce se termina programul la scoala, copiii care nu au conditii vor merge in centrul de zi si vor lua o masa calda. Apoi isi vor face temele asistati de un educator /profesor, care este platit de primarie. Seara, la plecarea acasa, vor mai primi o masa”, explica Emeric Pop modul cum vor functiona centrele de zi. Tot de la primarul din Crasna aflam ca valoarea investitiei fiecarui centru de zi se ridica la suma de 100.000 de euro. Centrul de fizioterapie va functiona in cadrul spitalului din Crasna si a fost facut cu bani de la Ministerul Sanatatii. Emeric Pop ne-a spus ca la sarbatoarea Crasnei a invitat oficialitati din judet si nu numai. Si-a confirmat prezenta presedintele UDMR, Kelemen Hunor, in cursul zilei de sambata.
Va fi distractie pe toate gusturile la Zilele Crasnei. Formatii de muzica populara si usoara, dansuri, solisti vocali si instrumentali vor incanta publicul. Vor avea loc competitii sportive si ateliere de creatie. Primaria a pregatit si un foc de artificii, care va avea loc in incinta pietei, sambata, incepand cu ora 23.00.

Comuna Crasna este cea mai mare comuna din Salaj, avand o populatie de 6.400 de locuitori. Zona a fost locuita inca din epoca straveche, in neolitic. La Crasna au existat asezari importante in epoca bronzului. De-a lungul secole-lor, Crasna a fost mentionata in diverese documente isorice. Biserica fortificata din piatra, in stil gotic, care exista si azi, a fost construita in anul1380. Reperele isorice ale Crasnei sunt mult prea multe pentru a le aminti pe toate. In prezent, in economia localitatii, agricultura ocupa un loc important. Legumele cultivate aici se vand in toate pietele din judet. In bazinul Crasnei se cultiva si cereale, vita de vie si pomi fructiferi. Comuna este cunoscuta si ca un centru al prelucrarii lemnului si al industriei de constructii. Comertul si serviciile intregesc activitatea economica a comunei Crasna.