Aproape doua treimi dintre romani nu au folosit niciodata Internetul, releva un studiu efectuat de Comisia Europeana. Astfel, in randul celor 27 de state membre, tara noastra figureaza cu cea mai mica rata de penetrare a netului. Media blocului comunitar arata ca numai o treime dintre europeni nu au folosit niciodata Internetul.
Dintre romanii care folosesc Internetul, 26 la suta o fac cel putin o data pe saptamana, iar 15 la suta acceseaza mediul online zilnic sau aproape zilnic. Si din acest punct de vedere, Romania se plaseaza pe ultima pozitie in Uniune. Spre comparatie, mai mult de jumatate dintre europenii care acceseaza Internetul o fac saptamanal, iar 43 la suta, zilnic.
Pe ultimele locuri suntem si in ceea ce priveste comertul electronic si utilizarea Internetului pentru accesarea serviciilor publice si rezolvarea problemelor administrative. Doar 8 la suta dintre serviciile publice fundamentale pot fi accesate online, fata de 51 la suta in UE.
Cheltuim de patru ori mai putin decat vesticii
Romanii cheltuie, in medie, 70-80 de lei pe luna pentru serviciile de telefonie-Internet-televiziune, de aproape patru ori mai putin decat sumele alocate in statele din Europa de Vest, potrivit unui studiu al companiei Digital Cable System. Pretul este, de altfel, principalul criteriu in alegerea unui furnizor de de astfel de servicii. Cu toate acestea, in ultimul an s-a observat o crestere a asteptarilor clientilor privind calitatea serviciilor si caracteristicile acestora.
In prezent, cel putin 60 la suta dintre gospodariile din Romania au televiziune prin cablu sau satelit, 30 la suta folosesc servicii de Internet, iar procentul celor care dispun de un post de telefonie fixa este tot de aproximativ 25 la suta. In schimb, rata de penetrare a telefoniei mobile a depasit 100 la suta, mai arata studiul mentionat.
Internetul – o necunoscuta pentru doi din trei romani
Articole
15 ianuarie – Ziua Culturii Naționale și 175 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
Azi, 15 ianuarie, se împlinesc 175 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850-15 iunie 1889). Începând din 2011, tot în 15 ianuarie este sărbătorită și Ziua Culturii Naționale. Este o sărbătoare care are loc anual și promovează cultura, arta și efortul academic, prin activități specifice. Cunoscut ca „Luceafărul poeziei românești”, Mihai Eminescu debutează în 12 ianuarie 1866, cu poezia „La mormântul lui Aron Pumnul”, apărută în broșura „Lăcrămioarele învățăceilor…
Mai mult...Sfântul Ioan Colibașul și prioritățile greșite ale vieții noastre
Sfântul Ioan Colibașul, adică ”cel care a trăit într-o colibă” sau ”Ioan cel sărac pentru Christos”, a fost un sfânt ascet care a trăit în secolul V. El este amintit atât în calendarul ortodox, cât și în cel greco-catolic, în fiecare an la data de 15 ianuarie. Ioan a trăit în vremea împăratului bizantin Leon I Tracul (457-474). El provenea dintr-o familie nobilă din Constantinopol, iar tatăl lui era general în armata bizantină. Ioan a beneficiat de…
Mai mult...