Un incendiu puternic a cuprins, luni seara, două clădiri din localitatea Derșida. O hală și o construcție învecinată au fost mistuite de flăcări și exista riscul ca acestea să se extindă la un rezervor de combustibil. A fost nevoie de intervenția mai multor echipaje de pompieri pentru a stinge focul. Nimeni nu a fost rănit, dar pagubele materiale sunt însemnate. Pompierii au acționat la fața locului până marți dimineața.

„La ora 22.11 pompierii sălăjeni au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o hală și la o construcție învecinată în localitatea Derșida.
Pentru misiune au fost mobilizate echipaje din cadrul Punctului de Lucru Sărmășag, Detașamentului Zalău și al Secției Șimleu Silvaniei și anume trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autocisterne cu apă, o ambulanță SMURD și o autospecială de stingere a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Sărmășag.
La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent prin ardere generalizată la o hală pe o suprafață de aproximativ 200 mp și la o clădire din lemn pe aproximativ 100 mp cu posibilitatea de propagare a focului la o casă și la un rezervor de combustibil aflate în imediata apropiere.


Misiunea pompierilor pentru localizarea și lichidarea incendiului a durat peste 3 ore, iar datorită intervenției prompte a acestora, a fost împiedicată propagarea flăcărilor la construcțiile din apropiere.
Din fericire, în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.
Focul a fost lichidat în cursul nopții, însă pompierii au acționat la fața locului până marți dimineața, pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate în urma evenimentului”, au transmis reprezentanții ISU Sălaj.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este de natură electrică.
Pentru înlăturarea riscului de incendiu, pompierii recomandă să efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice, cu personal autorizat, să nu folosiţi instalaţii electrice improvizate, să verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate, să nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite, să nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent, să instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului, să amplasaţi şi să utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.