Din 9162 de cereri, inregistrate si solutionate in 2008 de Serviciul de Evidenta Persoanei, 935 au fost depuse ca urmare a pierderii, furtului ori deteriorarii actelor de identitate.
Cu toate acestea, la sfarsitul anului 2008, in Zalau si in cele 13 comune arondate acestui serviciu mai existau 1121 persoane fara acte de identitate sau cu acte expirate, din care 319 persoane nu au avut niciodata act de identitate, desi au implinit varsta de 14 ani.
„Toate aceste persoane au fost anuntate, atat prin intermediul Postei Romane cat si cu sprijinul Politiei de Ordine Publica. In urma actiunilor intreprinse, unii s-au prezentat pentru a fi pusi in legalitate, insa, din pacate mai sunt multe persoane care nu au dat curs invitatiei”, informeaza Ioan Puscas, director executiv, Directia Publica Comunitara de Evidenta Persoanei.
Aceste persoane sunt asteptate sa se prezinte la ghiseele Serviciului de Evidenta Persoanelor pentru a fi puse in legalitate. Programul de lucru al serviciului este urmatorul: luni, miercuri, joi: 8.30 – 16.30, marti: 8.30 – 18.30 si vineri: 8.30 – 13.00.
In 2008, 319 persoane nu au intrat in legalitate
Articole
Termene prelungite la Casa Verde Fotovoltaice din cauza instalatorilor neserioși
Termenele de implementare a proiectelor depuse pe Casa Verde Fotovoltaice vor fi prelungite cu până la 6 luni pentru cei care s-au confruntat cu probleme generate de instalatori neserioși. În paralel, programul este afectat de confuzii legislative și interpretări fiscale discriminatorii legate de TVA-ul aplicat bateriilor de stocare. Proiectul urmărește extinderea perioadei de implementare a proiectelor demarate în 2023, având în vedere obstacolele întâmpinate de beneficiari, în special în obținerea certificatelor de racordare. Principalele cauze ale întârzierilor…
Mai mult...Tentative de fraudă prin folosirea identității unor bănci. Cum operează infractorii
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează privind o campanie de fraudă prin folosirea identității unor bănci. ”Odată cu începerea anului, atacatorii din mediul online profită de anumite acțiuni pe care mulți le desfășurăm, precum actualizarea informațiilor bancare. Trimit SMS-uri pretinzând că sunt de la astfel de entități pentru a ne întinde capcane”, atenționează DNSC. SMishing-ul este o formă de fraudă similară cu phishing-ul, dar realizată prin intermediul mesajelor text (SMS), combinând termenii „SMS” și „phishing”. Cum…
Mai mult...