Ii aud pe tot mai multi prieteni si cunoscuti ca au inceput un program drastic de dat jos kilogramele in plus. Si-au facut abonament la sala si vor sa faca groapa in dusumea de atatea exercitii. Unii, mai hotarati , isi cumpara aparate si acasa. Initiativele sunt laudabile, nimic de zis, numai ca, in majoritatea cazurilor, abonamentul la sala e o investitie in fizic practic neprofitabila. Multi abandoneaza inainte de a impresiona cu ceva cantarul sau oglinda din baie. Acasa la cei care au aparate de lucrat corpul nu vezi fir de praf pe ele. Sunt folosite mai mult pe post de cuiere pentru haine, n-au cum sa fie prafuite. La inceput, sportivii de ocazie traiesc dupa dictonul „fie ploaie, fie vant eu traiesc cu sala-n gand”. Entuziasmul tine doar cateva sedinte. Pe urma intervin tot felul de chestii „nasoale” in program si nu mai pot merge. Si apoi, chestia cu scapatul de kilogramele in plus e ceva relativ. Au auzit ei ca au incercat si altii dar nu au reusit sa le dea jos. Mai sunt si sarbatorile religioase, care la romani sunt tinute cu sfintenie si stropite cu multe grasimi. Sapte feluri de mancare, toate odata, si pancreasul este bagat in corzi, ca-n meciul dintre Bute si Froch. Pancreasul e Bute la faza asta. Si ce daca? E prea sensibil si organul asta. Toata lumea ar trebui sa aiba colebil in casa. Frigiderul e, pentru multi, cel mai bun prieten al omului. De aia il vizitam si ziua si noaptea. Sa vedem cum se simte. Daca mai poate suporta atata mancare in el. Ii dam o mana de ajutor si-l golim cat putem. Dupa fiecare dezmat din acesta culinar suntem mai hotarati ca niciodata sa mergem la sala. Adormim entuziasmati de ideea genial salvatoare care ne-a venit: „de maine imi fac abonament la sala”. Restul povestii il stiti.
Grasii malai viseaza
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...