Angajatii Primariei Zalau si membrii Consiliului Local vor fi scoliti pentru o mai mare eficienta in activitate, au anuntat reprezentantii primariei in conferinta de presa organizata vineri, la care au participat administratorul orasului, Radu Nistorescu, si Ramona Butcovan, sefa serviciului de management al proiectelor.
Ramona Butcovan a precizat ca in data de 4 noiembrie 2013, municipiul Zalau a semnat contractul de finantare pentru „Programul de imbunatatire a eficacitatii organizatio-nale a Primariei Municipiului Zalau, prin pregatirea resurselor umane si restructurarea organizationala”, initiativa fiind demarata inca din decembrie 2009. „Mai intai se va face o evaluare a Primariei municipiului Zalau din punct de vedere al resurselor umane si mai apoi se va elabora o strategie pentru dezvoltarea acesteia de catre experti in acest domeniu”, a spus sefa serviciului de managementul proiectelor.

Cu 800.000, angajatii Primariei invata sa utilizeze Calculatorul si sa comuncie prin mimica si gesturi
Mai exact, este vorba despre un proiect prin intermediul caruia functionarii primariei vor urma cursuri de instruire pe diferite paliere. Cursurile vor avea loc anul viitor se vor axa pe diferite tematici, unele dintre ele prestabilite, precum utilizarea calculatorului, limbi straine, limbaj mimico-gestual, dezvoltarea de politici publice, licitatie si achizitii publice, managementul performan-telor sau managementul proiectelor.
Finantrea pentru acest proiect vine de la Fondul Social European in proportie de 98 la suta – restul de 2 la suta reprezinta contributia locala – si totalizeaza aproximativ 800.000 de lei. Programului se va desfasura pe o durata de 18 luni, incepand cu luna decembrie a acestui an. „In decembrie vom achizitiona serviciul de eva-luare si undeva in luna februarie vom incepe efectiv evaluarea. Cursurile vor avea loc incepand cu primavara anului viitor, in lunile mai, iunie, iulie. Vor participa toti angajatii primariei”, a explicat Butcovan. Expertii care se vor ocupa de procesul de evaluare vor prezenta rezultatele acestuia intr-un raport, care va cuprinde si recoman-dari pentru tematica a trei dintre cursurile de instruire, in domeniile pe care acestia le vor considera deficitare.

Programul este pentru 245 de functionari
„Initial programul a fost gandit pentru 245 de persoane, cat avea primaria inainte de restructurari. In prezent, numarul de angajati ai institutiei este de 160. Cu toate acestea, noi intentionam sa pastram numarul initial de persoane pe care dorim sa le integram in proiect, motiv pentru care vom aduce si persoane din structurile subordonate, cum ar fi Directia de Asistenta Sociala Comunitara sau Administratia Domeniului Public”, a explicat Butcovan.