Dupa aproape doua luni de la eveniment, primarul Radu Capilnasiu a anuntat ieri intr-o conferinta de presa cat s-a cheltuit cu Festivalul Roman Porolissum. In urma evaluarii proiectului „Promovarea Festivalului Roman Zalau Porolissum – instrument de promovare a siturilor arheologice locale”, valoarea totala a contractelor incheiate in cadrul proiectului este de aproximativ 980.000 de lei cu TVA inclus, din care valoarea neeligibila este de aproximativ 30.000 de lei. Proiectul de promovare a Festivalului a fost finantat prin Proiectul Operational Regional, iar perioada de implementare a fost iunie 2011- octombrie 2013, adica o perioada de 27 de luni.
Cele mai importante modalitati de promovare au fost anul acesta participarea la patru targuri de turism, la Cluj si la Bucuresti, organizarea de evenimente culturale, stiintifice si sportive, aparitii TV si dezvoltarea de produse de marketing specifice activitatii de promovare turistica, care s-au adresat in egala masura publicului larg si unor grupuri tinta restranse.
Ramona Butcovan, reprezentant al serviciului managementul proiectelor din cadrul Primariei Zalau, sustine ca prin aceste modalitati de promovare Zalaul si festivalul au ajuns sa fie cunoscute la nivel national. Potrivit acesteia, colaborarea cu cateva organizatii din municipiu a fost exemplara. „Vrem sa le multumim colaboratorilor: Casa Municipala de Cultura Zalau, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Asociatia Amicii Muzeului Zalau, Liceul Tehnologic Voievodul Gelu, maestrul bucatar Mircea Groza si Nimfele Dacice”, incheie Ramona Butcovan.
Anul viitor, Festivalul Roman Porolissum ar putea fi organizat impreuna cu Zilele Cetatii Zalaului, asa cum a fost pana in urma cu doua editii, potrivit primarului Radu Capilnasiu. „Participarea la Festivalul Roman nu a fost la nivelul la care ne asteptam, tocmai de aceea ne gandim sa comasam din nou Festivalul Roman Porolissum cu Zilele Zalaului. Putem discuta cu autoritatile judetene pentru sprijin ca sa comasam aceste doua evenimente. Noi, de fapt, am inceput acest festival solicitand sprijinul Consiliului Judetean si a fost o coparticipare cu o finantare mai mica in ceea ce priveste costurile. Poate reusim sa gandim impreuna un festival de anvergura, deoarece cu totii vom avea de castigat din realizarea unui eveniment mai puternic si cu o conotatie mai mareI, spunea Radu Capilnasiu.
Festivalul Roman Porolissum a costat aproape un milion de lei
Articole
Postul Sfintei Marii
”Dacă lumea ar posti, nu s-ar mai face arme, n-ar mai fi războaie, tribunale și închisori. Postul i-ar ajuta pe toți să se înfrâneze, nu numai de la mâncare, ci să izgonească iubirea de arginți, lăcomia și orice vicleșug.” (Sfântul Vasile cel Mare) Dragi cititori, a început postul Adormirii Maicii Domnului, cunoscut în popor și sub denumirea de postul Sfintei Marii. Acesta durează două săptămâni și se încheie în data de 14 august, înainte de marea sărbătoare…
Mai mult...Solidaritatea
Ziua bună, dragi cititori! Într-o veche istorisire, doi soldați traversau, noaptea, o pădure înzăpezită. Atacați de o haită de lupi, ei s-au așezat spate în spate și s-au apărat reciproc. Astfel, fiecare a avut o perspectivă diferită asupra pericolului, dar, alegând să rămână împreună și să conlucreze, și-au putut salva viețile. Ce anume i-a salvat pe cei doi? Răspunsul este simplu și vădit: solidaritatea. Dacă aruncăm o privire pe rețelele de socializare la ecourile unor știri, dacă…
Mai mult...