Dupa trei luni si jumatate de la instalarea noului guvern si cu o luna si jumatate inaintea alegerilor europarlamentare, rezultatele unor sondaje de opinie facute publice in aceasta saptamana au pus pe jar clasa politica. In ciuda diferentelor, destul de consistente, o concluzie pare sa se desprinda detasat: PD-L si presedintele Traian Basescu au pierdut cateva procente bune. Motivul pare logic. Guvernul, chiar daca jumatate PSD si jumatate PD-L, este condus de un democrat liberal. Prin urmare, masurile nepopulare se contabilizeaza pe spinarea PD-L. Si, pe fondul crizei, ele nu s-au lasat asteptate. Pentru somajul in crestere, vinovat este guvernul. Ca si pentru inghetarea salariilor. Dusmani ai guvernului au devenit si cei obligati sa aleaga intre pensiile mari si salariile la stat, ca si dascalii, care pierd niste sporuri. Impozitul forfetar si procentele in plus la contributii sociale au revoltat domeniul privat si lista ar putea continua. Iar atunci cand statul se atinge de buzunare, nu poate ramane netaxat. Si unde si cum poate fi pedepsit decat la vot.
Alegerile europarlamentare din iunie vor confirma sau infirma masuratorile din sondaje. Desi, miza este departe de cea a alegerilor locale sau parlamentare. Campania, care va incepe peste cateva zile, nu va schimba, nici ea, prea mult imaginea de-acum. Cu exceptia catorva candidati care vor primi voturi pentru ei, se va vota, de fapt, partidul. Surprizele ar putea fi Elena Basescu si Corneliu Vadim Tudor, cotati in sondaje cu 4-6-8%, respectiv cu 9%. (Pragul este 3%). Dupa alegerea celor 33 de europarlamentari, va incepe, cu-adevarat, batalia pentru alegerile prezidentiale din toamna. Testul din iunie va fi sondajul real, cu miza prezidentiala.
Europarlamentarele – sondaj cu miza prezidentiala
Articole
Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise, susține ministrul educației, Daniel David
Ministrul Educației: Metodele de predare de tipul „stai jos și scrie” trebuie interzise. Directorii de școală să își monitorizeze profesorii Formula de predare în care îi spui elevului „stai jos și scrie după dictare” trebuie interzisă, dacă acel conținut dictat este în manuale sau în alte tipuri de suport, a anunțat ministrul educației, Daniel David. „Aici trebuie să fie acele mecanisme pe care le implementează inspectoratul, care organizează titularizarea, directorii de școală trebuie să își monitorizeze profesorii,…
Mai mult...În 2025, Bacalaureatul începe din ianuarie
Elevii din clasele a XII-a și a XIII-a susțin luna aceasta probele de competențe ale examenului de Bacalaureat. O altă noutate față de anii anteriori este aceea că elevii vor putea să-și vadă lucrările după afișarea rezultatelor inițiale, înainte de a depune contestații. În perioada 27-29 ianuarie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În intervalul 29-31 ianuarie e programată evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în perioada 3-5…
Mai mult...